Χθες, Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 10.30, γιορτάστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά η «Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, όπου τελέσθηκε Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά και αναγνώσθηκε η  Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Λάζαρου Μαυρόπουλου.

Από πλευράς Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας παρέστησαν, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Σπυρίδωνας Σκλάβος και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος Χρήστος Μπουλούμπασης.

Την εν λόγω τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, ο Συντονιστής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Γιάννης Παπαγεωργίου, η Διευθύντρια Υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, Αικατερίνη Τσαπικίδου, οι Βουλευτές Άννα Ευθυμίου, Σταύρος Καλαφάτης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Δημήτριος Κούβελας, Διαμαντής Γκολιδάκης και Θεοφάνης Παππάς, ο Γενικός Πρόξενος των Η.Π.Α., Jerrier Ismail, ο Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Πολυκάρπου, ο Επίτιμος Πρόξενος της Αρμενίας, Άκης Δαγκαζιάν, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Σωκράτης Δώρης, εκπρόσωπος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, εκπρόσωπος του Γ’ Σώματος Στρατού N.R.D.C. – GR, ο Διοικητής Α.Δ.Ι.Σ.Π.Ο., Υποπτέραρχος (Ι) Αλέξανδρος Κεφαλάς, ο Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας, Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Δαδούσης, ο Διοικητής της Διοίκησης Π.Υ. Νομού Θεσσαλονίκης, Αρχιπύραρχος Θεόδωρος Κοσμίδης, εκπρόσωπος 350ης Πτέρυγας Κατευθυνόμενων Βλημάτων και εκπρόσωπος Ν.Δ.Β.Ε..

Επίσης, παρέστησαν οι Διευθυντές των Διευθύνσεων δικαιοδοσίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, η Διευθύντρια της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος, ανώτεροι και κατώτεροι Αξιωματικοί της Γ.Α.Δ.Θ., Επίτιμοι Γενικοί Επιθεωρητές Αστυνομίας Β. Ελλάδος, Απόστρατοι Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί Ελληνικής Αστυνομίας,  Πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. Συνδικαλιστικών Ενώσεων και Ενώσεων Αποστράτων της Αστυνομίας, της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών, του Συνεταιρισμού Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Ανδρών, καθώς και αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό της Γ.Α.Δ.Θ..

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΡΗΤΗ

Η 20η Οκτωβρίου έχει θεσμοθετηθεί με απόφαση της πολιτείας ως «Ημέρα της Αστυνομίας» ενώ παράλληλα και ως ημέρα που τιμάται ο προστάτης του Σώματος Άγιος Αρτέμιος.

Για το λόγο αυτό τελέστηκαν χθες (20.10.2023) το πρωί, δοξολογίες:

  • Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κκ Δαμασκηνού
  • Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνου η δοξολογία πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κκ Προδρόμου
  • Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά Ηρακλείου χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγένιου.
  • Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λασιθίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας στη Νεάπολη Λασιθίου, χοροστατούντων των Μητροπολίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Γεράσιμου ,Ιεραπύτνης και Σητείας κκ Κυρίλλου Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου κκ Ανδρέα και Νεας Ζηλανδίας κκ Μύρωνα

Στις δοξολογίες παρεβρέθηκαν οι τοπικές  Αρχές και φορείς, αντιπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων του προσωπικού, καθώς και οι απόστρατοι του Σώματος.

Παράλληλα αναγνώστηκε η ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Προηγούμενο άρθροTρίτη πυρηνική προειδοποίηση από τον Β.Πούτιν
Επόμενο άρθροΜπάιντεν: Τα πρώτα φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια θα μπουν στη Γάζα εντός των επόμενων 24-48 ωρών