Τουλάχιστον 4.137 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς από την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού ισλαμικού κινήματος χθες, 14η ημέρα του πολέμου.

Επιπλέον, 13.162 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα τον τελευταίο προσωρινό απολογισμό που έδωσε η κυβέρνηση της Χαμάς που διοικεί τη Λωρίδα της Γάζας.

Μεταξύ αυτών των θανάτων, η Χαμάς αναφέρει ότι περιλαμβάνονται 16 άνθρωποι που σκοτώθηκαν στην ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου στην πόλη της Γάζας, η οποία βομβαρδίστηκε από ισραηλινές επιδρομές χθες.

Προηγουμένως το πρακτορείο Reuters μετέδωσε, επικαλούμενο το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης της Χαμάς, ότι 18 χριστιανοί Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από την επιδρομή στην εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου.

Σύμφωνα με τον νέο απολογισμό της Χαμάς, 46 μέλη ιατρικού προσωπικού του θύλακα έχουν σκοτωθεί από βομβαρδισμούς και 85 έχουν τραυματιστεί.

Επιπλέον, επτά νοσοκομεία και 21 κέντρα υγείας δεν μπορούν πλέον να λειτουργήσουν, «λόγω έλλειψης καυσίμων» στις γεννήτριες, λόγω του αποκλεισμού που επέβαλε το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας την επομένη της επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Ισραήλ στο ισραηλινό έδαφος από άνδρες της Χαμάς, στην πλειονότητά τους άμαχοι.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, περίπου 1.500 μαχητές της Χαμάς έχουν σκοτωθεί από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε την πολεμική του επιχείρηση ως απάντηση στην επίθεση της Χαμάς.

Προηγούμενο άρθροΑπαγόρευση οργανωμένης μετακίνησης φιλάθλων ενόψει ποδοσφαιρικού αγώνα
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη του Υπουργού Δικαιοσύνης στον Περιφερειάρχη Κρήτης