Στο πενθήμερο πρόγραμμα εκπαίδευσης, που πραγματοποιήθηκε με φυσική παρουσία στις 15-20 Οκτωβρίου 2023, συμμετείχαν 19 στελέχη Πολιτικής Προστασίας από 17 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τσεχία, Σουηδία, Φινλανδία.

Η εκπαίδευση έλαβε χώρα στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροσβεστικού Σώματος – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στη Νέα Μάκρη Αττικής και περιλάμβανε θεωρητικό, αλλά και πρακτικό σκέλος, με τους συμμετέχοντες να λαμβάνουν μέρος σε τριήμερη άσκηση προσομοίωσης αποστολής του Μηχανισμού σε περιοχή καταστροφής εξαιτίας πλημμυρικού φαινομένου.

Το πρόγραμμα ODC ολοκληρώθηκε με την επίδοση των διπλωμάτων συμμετοχής στο πλαίσιο αποχαιρετιστήριας τελετής, στην οποία παραβρέθηκε, ο εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας (DG ECHO) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και εκπρόσωποι της κοινοπραξίας Three Vertices Consortium (TVC).

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα, μέσω του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, συμμετέχει ως εταίρος -από κοινού με 18 ακόμη χώρες και φορείς- στην κοινοπραξία TVC, η οποία έχει αναλάβει τον σχεδιασμό, την οργάνωση και τη διεξαγωγή των νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ένωσης, με τη χρηματοδότηση της ΕΕ.

Στις 5-10 Νοεμβρίου 2023 η χώρα μας θα φιλοξενήσει το βασικό μέρος ενός ακόμη προγράμματος εκπαίδευσης εμπειρογνωμόνων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού και συγκεκριμένα το Deployable Capacities Course (DCC).

Προηγούμενο άρθρο«Έφοδος» της ΕΛΑΣ στις φυλακές Κορυδαλλού – Κατασχέθηκαν 43,8 γραμμάρια κάνναβης
Επόμενο άρθροΑποκλεισμός 20 ετών σε προπονητή για σεξουαλική κακοποποίηση