Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, γεμάτο από συγκίνηση και πατριωτισμό, έγινε η παρέλαση για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη του Ηρακλείου Κρήτης.

Ο καλός καιρός ήταν σύμμαχος με αποτέλεσμα πλήθος κόσμου να παρακολουθήσει την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση και να καμαρώσει από κοντά το υψηλό φρόνημα των Ενόπλων μας Δυνάμεων αλλά και των μαθητών του Ηρακλείου.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Μάξιμος Σενετάκης και ο κ. Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης βουλευτής Ηρακλείου της Ν.Δ.

Στην εξέδρα των επισήμων εκτός από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου κ. Νίκο Συριγωνάκη το παρών έδωσαν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ηρακλείου κ. Αλέξης Καλοκαιρινός, καθώς και πολλοί επίσημοι που εκπροσώπησαν τις Αρχές του νησιού μας.

Την παρέλαση άνοιξε η Φιλαρμονική Ηρακλείου για να ακολουθήσουν στη συνέχεια όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης, καθώς και αρκετοί ιστορικοί Σύλλογοι και Σωματεία, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, η Εθνική Φρουρά, καθώς και οι Έφεδροι Αξιωματικοί Ηρακλείου που με ιδιαίτερη υπερηφάνεια παρέλασαν για να τιμήσουν τη σημερινή ημέρα, καταχειροκροτούμενοι από το πλήθος του κόσμου.