Η Ε.Π.Λ.Σ. Κεντρικής Ελλάδος πραγματοποίησε την 27/10/23 επίσκεψη στη Λιμενική Αρχή Γλύφας στο πλαίσιο των διαρκών ενημερωτικών επισκέψεων σε όλες τις υπηρεσίες που υπηρετούν μέλη της Ένωσής μας και της Π.Ο.Λ.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος Κυράνης Κωνσταντίνος επισκέφτηκε την υπηρεσία της Γλύφας προκειμένου να ενημερώσει τους συναδέλφους για τις εξελίξεις που αφορούν στα στελέχη αλλά και για να  συζητήσει κατ’ιδίαν για ζητήματα που έχουν προκύψει στο Λ/Τ Γλύφας το τελευταίο χρονικό διάστημα και απαιτούν επίλυση .

Στην ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε οι συνάδελφοι έθεσαν πολλά ερωτήματα που αφορούν :

  • στο καθεστώς των μεταθέσεων και στην προοπτική αναβάθμισής του καθώς έχουν διαπιστώσει πως 3 χρόνια μετά και την εφαρμογή του ΠΔ 11/23 δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν οι μεταθέσεις όπως αυτές έπρεπε να γίνουν ,
  •  στο ασφαλιστικό σύστημα που έχει αδικήσει κυρίως τους παλιούς ασφαλισμένους 90-95,
  • στην ανάγκη επαναπροσδιορισμού του οργανογράμματος, αλλά και σε μία σειρά από ζητήματα που απασχολούν τους υπηρετούντες στα σκάφη ,την ενίσχυση των νησιωτικών υπηρεσιών και τις προσλήψεις που απαιτούνται προκειμένου να αποκατασταθούν οι ισορροπίες σε προσωπικό στις υπηρεσίες σε όλη την Ελληνική Επικράτεια .

Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τους συναδέλφους για τις ενέργειες της Π.Ο.Λ. αναφορικά με την δική της πρόταση για τις μεταθέσεις που ήδη έχει κατατεθεί στην Ηγεσία μετά από τις συναντήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί αλλά και μία σειρά από προτάσεις που θα ενταχτούν στο νομοθετικό πλαίσιο του ΥΝΑΝΠ όπως αυτό επίκειται να διαμορφωθεί σε Νομοσχέδιο που θα κατατεθεί προσεχώς .

Επίσης οι συνάδελφοι ενημερώθηκαν για τις παρεμβάσεις της Π.Ο.Λ. αναφορικά με την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από το 20% στο 6,67%, την αύξηση των Λ/Φ στον εισαγωγικό βαθμό προκειμένου να μπορεί να συνεχίσει η εισαγωγή των Λιμενοφυλάκων μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων αλλά και για την ανάγκη αύξησης των προσλήψεων ώστε να καλυφτούν τα τεράστια κενά που υπάρχουν κυρίως στις νησιωτικές υπηρεσίες .

Τέλος τέθηκαν επί τάπητος μία σειρά από ζητήματα που απασχόλησαν τους υπηρετούντες στη Γλύφα τα οποία όμως ξεπεράστηκαν με την συνδρομή όλων των συναδέλφων αλλά και την καθοριστική  παρέμβαση του Λιμενάρχη Στυλίδας Πλοιάρχου ΛΣ Βέτσικα Ευθυμίου τον οποίο και ευχαριστούμε ως ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος καθώς ανταποκρίθηκε άμεσα και κομβικά στο αίτημά μας συμβάλλοντας στην επίλυση προβλημάτων που είχαν προκύψει .

Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά πως η συνεργασία των συνδικαλιστικών φορέων με την Ηγεσία αποδίδει καρπούς με θετικό πρόσημο πάντα υπέρ των συναδέλφων .        

Ο Πρόεδρος                     Ο Γ.Γραμματέας

Κυράνης Κων/νος             Μαχαίρας Νικόλαος

Πηγή : Γρ. Τύπου-Μέσων Ενημέρωσης Π.Ο.Λ.