Αναβλήθηκε από το ΣτΕ η εκδίκαση της  υπ΄ αριθμό Ε457/2022 Αίτησης Ακύρωσης της ΠΟΛ και λοιπών στελεχών ΛΣ σε υπηρεσία γραφείου κατά του ΠΔ 86/2022 η οποία είχε οριστεί  την 26-10-2023.

Βασικός λόγος της αναβολής  ήταν η υποβολή πρόσθετων λόγων εκ μέρους της Ομοσπονδίας μας αντικρούοντας τους υπηρεσιακούς λόγους που υποβλήθηκαν από το Αρχηγείο του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ στο ΣτΕ .

Η νέα ημερομηνία εκδίκασης ορίστηκε ύστερα από δικό μας αίτημα στον συντομότερο δυνατό χρόνο ήτοι την 25η Ιανουαρίου 2024.

Στο χρονικό διάστημα των 10 μηνών που μεσολάβησαν από την έκδοση του ΠΔ 86/22 είναι κοινή η πεποίθηση όλων πως το εν λόγω νομοθέτημα δεν ¨πατάει¨ στις βασικές αρχές της προστασίας των υπηρετούντων ,κυρίως αυτών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, αφού σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η κατάργηση της προσωποπαγούς θέσης που ήδη έχει κατοχυρωθεί νομικά για το στέλεχος καθ’όλη τη διάρκεια της θητείας του ενώ μόνο ως ατυχής δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η παράφραση και η αντικατάσταση του όρου «Φρουρά» που λαμβάνεται ως  τόπος επιλογής για τον Στρατό με την «ΠΕΔΙΛΣ» που οδηγεί σε πιθανή μετάθεση-απομάκρυνση από τον τόπο που ήδη υπηρετεί το στέλεχός του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Η Ομοσπονδία μας έχοντας προσφύγει στο ΣτΕ και για το ΠΔ Μεταθέσεων 11/21 για το οποίο η εκδίκαση έχει οριστεί την 7 Δεκεμβρίου 2023 διαπιστώνει πως τα προηγούμενα έτη μία σειρά από νομοθετήματα που αφορούν τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.AKT προκάλεσαν σωρεία προβλημάτων που δύσκολα θα ξεπεραστούν αν δεν ληφθούν δυναμικές αποφάσεις από την πολιτική μας ηγεσία .

Στον ίδιο αρνητικό παρονομαστή θα κατατάξουμε και το ΠΔ 56/2023 που αφορά στις προαγωγές των στελεχών προκαλώντας σοβαρές αντιδράσεις από μία μεγάλη μερίδα συναδέλφων που είδαν να προάγονται στον επόμενο βαθμό όσοι υπηρετούν σε επιτελικά γραφεία του ΥΝΑΝΠ και του Αρχηγείο του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ ενώ οι ίδιοι θα παραμένουν καθηλωμένοι βαθμολογικά τα επόμενα χρόνια .

Ουδείς μπόρεσε να κατανοήσει για ποιον λόγο κάποιοι πανηγύριζαν πριν από μήνες για το νέο νομοθετικό επίτευγμα στο σήριαλ των μεταθέσεων (ΠΔ 61/23)  που συνέβαλε σημαντικά στο “ολοκαύτωμα” των τακτικών μεταθέσεων του 2023 με τα όσα τραγελαφικά κατέταξαν την φετινή διαδικασία ως την απογοητευτικότερη των τελευταίων ετών .

Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών Π.Ο.Λ. έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας στην νέα Πολιτική Ηγεσία του ΥΝΑΝΠ που από ότι φαίνεται έχει τις καλές προθέσεις να αλλάξει τα κακώς κείμενα του νομοθετικού παρελθόντος αντικαθιστώντας μία σειρά από διατάγματα που τέθηκαν ως ανενεργά από την πρώτη μέρα εφαρμογής τους .

Θεωρούμε πως η συμβολή της Ομοσπονδίας μας, με τις νομοθετικές προτάσεις της, θα αποφέρει θετικά αποτελέσματα και μία καλύτερη μέρα για όλους μας .

Για το ΔΣ