Διακριβώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάτων – Αρτέμιδας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής η δράση εγκληματικής ομάδας, που διέπραττε κλοπές από σπίτια στις περιοχές των Σπάτων και της Αρτέμιδας.

Ταυτοποιήθηκαν  3 μέλη της ομάδας και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση, κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και φθορές ξένης ιδιοκτησίας.

Η δράση τους χρονολογείται τουλάχιστον από τον Ιούλιο του τρέχοντος έτος και δρούσαν είτε όλοι μαζί είτε μεμονωμένα, κινούμενοι με αυτοκίνητο.

Οι κατηγορούμενοι, αφού προσέγγιζαν το σπίτι- στόχο τους, προκαλούσαν φθορές στις εξωτερικές περιφράξεις ή τα παράθυρα και τις πόρτες των οικιών προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στο εσωτερικό τους.

Ορισμένες φορές αφαιρούσαν μεταλλικά αντικείμενα που βρισκόταν στον αύλειο χώρο των σπιτιών, ενώ άλλες αφού είχαν μπει  στο εσωτερικό τους αφαιρούσαν κοσμήματα, οικιακά και ηλεκτρονικά-ηλεκτρικά είδη.

Εξιχνιάστηκαν 11 περιπτώσεις κλοπών από σπίτια σε Σπάτα και Αρτέμιδα, ενώ η αμεσότητα της ανταπόκρισης των αστυνομικών της Άμεσης δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) σε κλήση σχετικά με διάρρηξη σε σπίτι στα Σπάτα, οδήγησε βραδινές ώρες την 1-11-2023, στη σύλληψη ενός εκ των μελών, ο οποίος εξύβρισε και απείλησε τους αστυνομικούς, αντιστεκόμενος σθεναρά στη σύλληψή του.

Στην κατοχή του βρέθηκαν κοσμήματα και 2  κινητά, τα οποία αφαιρέθηκαν λίγο νωρίτερα και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

φωτογραφία αρχείου

Προηγούμενο άρθροΟ Ζελένσκι συγχαίρει τις ένοπλες δυνάμεις για την «καταστροφή» ρωσικού πολεμικού πλοίου στην Κριμαία
Επόμενο άρθροΔύο συλλήψεις για το περιστατικό με τη διαρροή αμμωνίας σε επιχείρηση στου Ρέντη