Η δολοφονία της άτυχης Φαίης Μπακογιώργου που έλαβε χώρα τον Οκτώβριο του 2021 έφερε μια μεγάλη ανατροπή. Οι δολοφόνοι της τελικά ήταν η μητέρα της, η αδερφή της και η σπιτονοικοκυρά της.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατόπιν σχετικών ενταλμάτων σύλληψης, τρεις   γυναίκες για υπόθεση ανθρωποκτονίας γυναίκας, η σορός της οποίας είχε βρεθεί τυλιγμένη σε κουβέρτα, πρωινές ώρες της 8-10-2021 σε πεζοδρόμιο στην Κυψέλη.

Πρόκειται για:

  • 57χρονη, η οποία κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα, ανθρωποκτονία με δόλο, διακοπή κύησης, επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αδύναμου ατόμου – συνοίκου και εγκύου, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου – ανηλίκου, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή,
  • 23χρονη, η οποία κατηγορείται για συνέργεια σε εμπορία ανθρώπου, τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα και για ανθρωποκτονία με δόλο και
  • 59χρονη, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Τα ίχνη της 22χρονης εγκύου είχαν χαθεί στις 8 Οκτωβρίου 2021 στην Κυψέλη. Για την εξαφάνισή της είχε εκδοθεί missing alert, με την κοπέλα να εντοπίζεται νεκρή την ίδια ημέρα.

Από τότε ο πατέρας της προσπαθεί να βρει τον δολοφόνο του παιδιού του, ψάχνοντας πληροφορίες για το διαμέρισμα «κολαστήριο» όπου έμενε η Φαίη Μπακογιώργου, με τον ίδιο να καταγγέλλει ότι η κόρη του είχε πέσε θύμα εκμετάλλευσης και μαστροπείας.

«Τη χτυπούσαν και την κακοποιούσαν, χτυπούσαν και τα παιδιά. Την εξωθούσαν στην πορνεία, γι΄αυτό και είχε τόσα παιδιά σε τόση μικρή ηλικία. Ήξεραν ότι εάν εγώ μάθαινα κάτι θα κινούσα γη και ουρανό», είχε δηλώσει τότε ο πατέρας της Φαίης.

Από την πλευρά τους, η μητέρα και η αδελφή της Φαίης ισχυρίζονταν ότι ο πατέρας της γνωρίζει τον δολοφόνο του θύματος και ότι θα πρέπει να μιλήσει.

Η γυναίκα είχε βρεθεί 700 μέτρα από το σπίτι της έξω από ένα πάρκινγκ. Τότε, ο πατέρας της 23χρονης έκανε μήνυση και ζητούσε να διερευνηθεί ο τρόπος θανάτου του. Μάλιστα, είχε βάλει ειδικό ερευνητή για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η κοπέλα φιλοξενούνταν σε ένα διαμέρισμα με τη μητέρα και την αδελφή της σε μία τρίτη γυναίκα.