Καταλυτική ήταν η παρουσία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (E.E.Σ) στην επιτυχή διεξαγωγή του 40ου Αυθεντικού Mαραθωνίου Αθήνας. Στην μεγάλη γιορτή του αθλητισμού παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιος Αυγερινός και ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ε.Σ, κ. Γεώργιος Σκούμας και συνεχάρησαν όλες τις ερυθροσταυρίτισσες και τους ερυθροσταυρίτες.

Συγκεκριμένα, περίπου 180 εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες του Ε.Ε.Σ, απ’ όλη την Ελλάδα, παρείχαν πρωτοβάθμια υγειονομική κάλυψη, από την αφετηρία και σε όλη τη διαδρομή, μέχρι τον μεγάλο τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο. Επιπρόσθετα, το πολυπληθές εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό του Ε.Ε.Σ. – μαζί με εθελοντές Υγείας του Ε.Ε.Σ- αντιμετώπισε επιτυχώς εκατοντάδες έκτακτα περιστατικά που προέκυψαν κατά τη διάρκεια του αγώνα (λιποθυμίες, εξάντληση, αφυδάτωση, κακώσεις ελαφράς μορφής κ.α.) στους υγειονομικούς σταθμούς κατά μήκος της διαδρομής.

Ο Ε.Ε.Σ. απέδειξε για άλλη μία φορά ότι είναι ο ακαταμάχητος στυλοβάτης και πρωτεργάτης στην επιτυχή διεξαγωγή των μεγάλων αθλητικών γεγονότων της Ελλάδας.