Ως αρωγός στο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος, o Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP AG), προχώρησε στη δωρεά τριών (3) πλήρως εξοπλισμένων, σύγχρονων οχημάτων ISUZU PICKUP D-MAX DOUBLE CAB 4X4, αξίας περίπου 160.000€, ενισχύοντας τη δασοπυρόσβεση στη χώρα μας.

Τα οχήματα βρίσκονται ήδη στη διάθεση των Πυροσβεστικών Κλιμακίων. Ροδολίβους, Νέας Ζίχνης και Νιγρίτας, της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Σερρών (ΔΙ.Π.Υ.Ν.) Σερρών.

Η επίσημη παράδοση της δωρεάς πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2023 στις εγκαταστάσεις της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Σερρών, παρουσία της εκπρόσωπου της εταιρείας και Διευθύντριας Κοινωνικών & Περιβαλλοντικών Επενδύσεων Βασιλικής Σωτηροπούλου, του Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας Υποστράτηγου Κωνσταντίνου Δαδούδη και του Αναπληρωτή Διοικητή της ΔΙ.Π.Υ.Ν.  Σερρών Αντιπύραρχου Ανδρέα Θεοδωρίδη.

Κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης των οχημάτων, η Διευθύντρια Κοινωνικών & Περιβαλλοντικών Επενδύσεων του TAP στην Ελλάδα, Βασιλική Σωτηροπούλουδήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι καθώς, χάρη στο Πρόγραμμα Κοινωνικών & Περιβαλλοντικών Επενδύσεων του TAP, παραδώσαμε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών τρία  καινούρια βοηθητικά πυροσβεστικά οχήματα 4×4. H αποστολή του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος είναι υψίστης σημασίας και είμαστε περήφανοι για τη σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε αναπτύξει με το Σώμα τα τελευταία χρόνια. Το έργο το οποίο παραδίδουμε, εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων του TAP, το οποίο αναπτύχθηκε κατά τη φάση της κατασκευής του αγωγού και βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης».

Συνεχίζοντας, ο Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Δαδούδης, εκπροσωπώντας τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Γεώργιο Πουρναρά, αφού ευχαρίστησε τους δωρητές δήλωσε μεταξύ άλλων: «Eκ μέρους του Πυροσβεστικού Σώματος, θα ήθελα να σας συγχαρώ και να χαιρετίσω θερμά την πρωτοβουλία σας για τη δωρεά των τριών πυροσβεστικών οχημάτων που καλύπτουν τις ανάγκες της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Σερρών. Η κίνηση αυτή ενισχύει την προσπάθειά μας. Ταυτόχρονα, αναδεικνύει τον ενεργό σας ρόλο καθώς και την εκτίμηση με την οποία περιβάλλετε το Πυροσβεστικό έργο και την Πολιτική Προστασία της χώρας μας απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις της κοινωνίας μας».

Η δωρεά των τριών (3) οχημάτων, στηρίζει έμπρακτα τις ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος, ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας στην Ελληνική κοινωνία.

Η τελετή παράδοσης των πυροσβεστικών οχημάτων πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλου αλλά και στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος.

Προηγούμενο άρθροEξιχνιάστηκε κακουργηματική απάτη άνω των 8.000.000 ευρώ σε βάρος του ΕΟΠΥΥ
Επόμενο άρθροΠάνω από 1.200 μετανάστες και πρόσφυγες έφτασαν στη Λαπεντούζα μέσα σε 24 ώρες