Όπως είναι γνωστό, στις 21 Νοεμβρίου εορτάζεται σ’ ολόκληρη τη χώρα, η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, που συμπίπτει με τον εορτασμό των Εισοδίων της Θεοτόκου, πολιούχου της πόλεως των Χανίων.

Πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που θα γίνουν στα Χανιά   

Α.  ΓΕΝΙΚΑ 

Από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ήλιου της Τρίτης 21ης Νοεμβρίου 2023 ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων καταστημάτων, των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και   Ι. Δ. της πόλης των Χανίων.

Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων και των Πολεμικών Πλοίων που ναυλοχούν στο λιμάνι της Σούδας, το βράδυ της 21ης Νοεμβρίου 2023.

Β.  ΕΙΔΙΚΑ 

06:30   Επίσημη έπαρση της σημαίας στο φρούριο Φιρκά  

07:00-10:30  Όρθρος – Πανηγυρική Θεία Λειτουργία  στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό 

10:00   Πέρας προσέλευσης επισήμων   

10:45     Δοξολογία για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας

Ανάγνωση Ημερήσιας Διαταγής του κ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας 

11:10     Λιτάνευση της  Θαυματουργής  Εικόνας της Θεοτόκου

Διαδρομή: Αναχώρηση από τον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Χανίων, Χάληδων, Πλατεία 1866, Λεωφ. Κυδωνίας (Ακολουθία της Αρτοκλασίας έμπροσθεν του Δημαρχείου), Ν. Πλαστήρα, Πλατεία Δημοτικής Αγοράς (Δέηση), Πλατεία Μαρκοπούλου, Τσουδερών, Ποτιέ, Καραολή Δημητρίου (Δέηση), Χάληδων, επιστροφή στον Ι. Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου Χανίων.

12:30  Επιμνημόσυνη Δέηση  στο Ηρώο της Πόλης (Πάρκο Ειρήνης & Φιλίας)

  • Κατάθεση στεφάνων
  • Ενός λεπτού σιγή
  • Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου

17:15   Υποστολή της Σημαίας        

19:30  Απονομή ευαρεσκειών και Μουσική Εκδήλωση από τη ΣΜΣ της 5ης Α/Μ ΤΑΞ, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων   

Τα της ιεροτελεστίας παρακαλείται θα ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, τα της απόδοσης τιμών 5η Α/Μ ΤΑΞ (ΑΔΦΧ), και τα της τάξεως η Αστυνομική Δ/νση Χανίων.

Τον συντονισμό των εκδηλώσεων από την πλευρά της Π.Ε. Χανίων θα έχουν ο Ειδικός Συνεργάτης της Π. Ε. Χανίων, κ. Σήφης Μαρκάκης, και η Υπεύθυνη Τύπου &  Δημοσίων Σχέσεων της Π. Ε. Χανίων, κα Ρούλα Οικονομάκη, όπως και τελετάρχης οριζόμενος από το Δήμο Χανίων.

Προηγούμενο άρθροΕπιδείνωση του καιρού Σάββατο και Κυριακή με θυελλώδεις ανέμους, ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας
Επόμενο άρθροΜουσική εκδήλωση αφιερωμένη στον εορτασμό Εισοδίων της Θεοτόκου Πολιούχου των Χανίων και της Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων