Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες μετά το τέλος της απολογίας τους, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο 53χρονος επιχειρηματίας και ο 34χρονος αστυνομικός, οι οποίοι κατά το κατηγορητήριο φέρονται ότι εξαπατούσαν οφειλέτες και δανειολήπτες.

Οι πράξεις που κατά περίπτωση έχει ασκηθεί ποινική δίωξη αφορά αδικήματα για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση (συμμορία), απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και πλαστογραφία. Και στους δύο επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα και καταβολή εγγύησης 5 χιλιάδων ευρώ από τον επιχειρηματία και 3 χιλιάδων ευρώ από τον αστυνομικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι εκτελούσε νόμιμα τις εργασίες που του ανέθεταν οι πελάτες του, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι έχει ολοκληρώσει επιτυχώς περί τις 190 υποθέσεις και πως δεν μπορεί οποιαδήποτε διαφωνία με πελάτη του να μεταφράζεται σε εξαπάτηση.

Την ίδια υπερασπιστική γραμμή της άρνησης της κατηγορίας -σύμφωνα με πληροφορίες- τήρησε και ο κατηγορούμενος αστυνομικός.

tovima.gr