Ο «Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου» με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών και στο πλαίσιο των δράσεων που διοργανώνει, επικοινωνεί το φετινό του μήνυμα: «Κανείς ΔΕΝ θα σου πει τι να διαλέξεις… ΕΧΕΙΣ τη δύναμη να επιλέξεις!!!» συνεργαζόμενος για μία ακόμα χρονιά με μεγάλο αριθμό καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος του Ηρακλείου, προκειμένου και από τον χώρο της εστίασης να σταλεί το μήνυμα της εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών.

Με την υποστήριξη των Σ.Μ. «Χαλκιαδάκης» διατίθενται δωρεάν 10.000 σουπλά και 15.000 σουβέρ, ειδικά σχεδιασμένα για την 25η Νοεμβρίου, τα οποία θα τοποθετηθούν στα εστιατόρια και café ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας, με σκοπό την ενημέρωση των πελατών τους. Στόχος είναι όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας να ευαισθητοποιηθούν στο σοβαρό ζήτημα της ενδοοικογενειακής/ενδοσυντροφικής βίας και κακοποίησης, αλλά και να γνωστοποιηθούν οι υπηρεσίες που ο Φορέας παρέχει δωρεάν. Διανέμονται, παράλληλα, πορτοκαλί κορδελάκια, το παγκόσμιο σύμβολο του μηνύματος κατά της κακοποίησης των γυναικών, ώστε να φορεθούν από το προσωπικό κάθε καταστήματος την 25η Νοεμβρίου.

Δεν ξεχνάμε: «Στη βία η σιωπή ΔΕΝ είναι χρυσός».

Ο «Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου» παρέχει βοήθεια σε γυναίκες-θύματα βίας μέσω των Γραμμών που λειτουργεί: Γραμμή SOS 801 11 16000,  2810-242121  και  6974301011.