Στη σύλληψη ατόμου που ενέχεται σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 37χρονου ημεδαπού, πράξη που έλαβε χώρα μεσημβρινές ώρες της 02-10-2023 σε εταιρεία που βρίσκεται στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Κιλκίς, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ωραιοκάστρου.

Πρόκειται για 34χρονο αλλοδαπό, ο οποίος συνελήφθη δυνάμει εντάλματος σύλληψης Ανακριτή Θεσσαλονίκης για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Σημειώνεται ότι ο 34χρονος, εντοπίσθηκε στο πλαίσιο στοχευμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες (24-11-2023) σε οικισμό των Διαβατών και συνελήφθη για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Να θυμίσουμε ότι, μεσημβρινές ώρες στις 02-10-2023, ο 34χρονος με άλλα άτομα μετέβησαν με αυτοκίνητα σε επιχείρηση που βρίσκεται στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Κιλκίς και με αφορμή πρόκλησης θορύβου από τη λειτουργία μηχανήματος, επιτέθηκαν σε τρεις  εργαζόμενους και αποχώρησαν.

Στη συνέχεια, ο 34χρονος επιβαίνοντας σε Ι.Χ.Φορτηγό επέστρεψε και έβαλε με όπλο σε βάρος ενός εκ των εργαζομένων, καθώς και προς άγνωστη κατεύθυνση χωρίς να προκύψει τραυματισμός.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, από αστυνομικούς της επιληφθείσας Υπηρεσίας, με τη συνδρομή άλλων αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα, του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην οικία του 34χρονου, 1 αεροβόλο πιστόλι, το οποίο βάλει μεταλλικά σφαιρίδια, μαζί με οκτώ αμπούλες αερίου και 22 μεταλλικά σφαιρίδια, καθώς και 1 γεμιστήρα, 1 μεταλλική σιδερογροθιά και 1 μαχαίρι εντός δερμάτινης θήκης.

φωτογραφία αρχείου