Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν κατά το χρονικό διάστημα από 22 έως και 28-11-2023 σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Δράμας, Καβάλας και Αλεξανδρούπολης δέκα  άτομα, εκ των οποίων 9 ημεδαποί και 1 αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν οχτώ ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, την 24-11-2023 το μεσημέρι στην Αλεξανδρούπολη, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν δύο ημεδαπούς κατηγορούμενους για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών κατά περίπτωση. Επιπλέον  συνελήφθη για την ίδια υπόθεση, την 27-11-2023 το πρωί στην Αλεξανδρούπολη, με ένταλμα σύλληψης μία ημεδαπή κατηγορούμενη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών διαπιστώθηκε ότι οι δύο δράστες δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Ακολούθως οι ανωτέρω αστυνομικοί πραγματοποίησαν συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση,  κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίσθηκε ο ένας δράστης να κατέχει μία συσκευασία με μικροποσότητα ναρκωτικής ουσίας, την οποία όπως προέκυψε προμηθεύτηκε έναντι χρηματικού ποσού από τους άλλους δύο δράστες. Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία τους την οποία χρησιμοποιούσαν ως χώρο απόκρυψης ναρκωτικών ουσιών, με την συνδρομή του αστυνομικού σκύλου “LAIKA”, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εννιά συσκευασίες με μικροποσότητες ναρκωτικής ουσίας, χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο.

Επιπλέον σε επτά ακόμα περιπτώσεις, κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα συνελήφθησαν έξι ημεδαποί και ένας αλλοδαπός σε περιοχές της Καβάλας, της  Δράμας και στην Αλεξανδρούπολη, διότι βρέθηκαν συνολικά σε μία οικία, ένα  όχημα και στην κατοχή των δραστών κατά περίπτωση και κατασχέθηκαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους  52,8  γραμμαρίων, μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) και πέντε ναρκωτικά δισκία.

Οι δικογραφίες υποβλήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις οχτώ υποθέσεις ενήργησαν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, τα Τμήματα Ασφάλειας Δράμας και Καβάλας και το Αστυνομικό Τμήμα Νέστου Καβάλας.

φωτογραφία αρχείου