Λίγο πριν διαφύγει στο εξωτερικό συνελήφθη ένας 55 Βούλγαρος, ο οποίος ήταν μέλος σπείρας που εξαπατούσε ηλικιωμένους με το πρόσχημα ότι στενοί συγγενείς τους τραυματίστηκαν σε τροχαίο. Στην κατοχή του την ώρα της σύλληψης, είχε μαζί του πάνω από τα μισά χρήματα που είχε πάρει από 86χρονη την οποία είχε εξαπατήσει.
Η ηλικιωμένη γυναίκα είχε δεχθεί τηλεφώνημα στο σπίτι της σε περιοχή του Δήμου Βέροιας το περασμένο Σάββατο από  άγνωστο άτομο, που  ισχυρίστηκε ότι είναι γιατρός και ότι δήθεν η κόρη της τραυματίστηκε σοβαρά και χρειάζεται χρήματα για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Η 86χρονη, τρόμαξε και δέχθηκε να πληρώσει το ποσό των 1.000 ευρώ, τα οποία παρέλαβε από το σπίτι της ένας 55χρονος από τη Βουλγαρία. Η γυναίκα συγκράτησε τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου τον οποίο και έδωσε στην Αστυνομία.

Αμέσως δόθηκε σήμα για αναζήτηση του οχήματος σε   όλες τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. κι έτσι ο αλλοδαπός εντοπίστηκε την Τετάρτη από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου στον Προμαχώνα Σερρών, κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς του να διαφύγει από την Ελλάδα. Στην κατοχή του βρέθηκαν 495 ευρώ τα οποία αποδόθηκαν στην 86χρονη και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο για το οποίο ζητήθηκε άρση του απορρήτου επικοινωνιών.

Ο 55χρονος Βούλγαρος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας με την δικογραφία για απάτη που σχηματίστηκε σε βάρος του και η έρευνα συνεχίζεται για να ταυτοποιηθούν οι συνεργοί του και να εξακριβωθεί αν έχουν εξαπατήσει και άλλους ηλικιωμένους με τον ίδιο τρόπο.

φωτογραφία αρχείου