Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, παρέστη χθες Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 201 χρόνια εορτασμού της Άλωσης του Φρουρίου του Παλαμηδίου και της Απελευθέρωσης της πόλης του Ναυπλίου. Στο τελετουργικό παρευρέθηκαν επίσης οι Βουλευτές Αργολίδος Ιωάννης Ανδριανός και Ανδρέας Πουλάς, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούροςo Διοικητής ΔΙΚΕ Υποστράτηγος Ιωάννης Δημητρέλλοςo Διοικητής ΣΜΧ Ταξίαρχος Ιωάννης Οικονόμου, o Διοικητής ΥΔΥΠ Ναυπλίου Αντισυνταγματάρχης (ΜΧ) Ιωάννης Βάρσος, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι Συλλόγων, Πολιτιστικών Φορέων, καθώς και πλήθος κόσμου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Πορθητή Στάικου Σταικόπουλου, ενώ οι εορτασμοί έκλεισαν με παραδοσιακούς χορούς από χορευτικούς συλλόγους της πόλης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Υφυπουργός ανέφερε:

«Είναι μεγάλη τιμή και χαρά να βρίσκομαι σήμερα στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 201 χρόνια από την απελευθέρωση του Ναυπλίου, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό, για να τιμήσουμε τους νεκρούς μας οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους, προκειμένου η πατρίδα μας να είναι ελεύθερη. Τα μηνύματα από τη θυσία των ένδοξων προγόνων μας είναι διαχρονικά. Σήμερα, οι γυναίκες και οι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων δίνουν καθημερινό αγώνα προκειμένου να προασπίσουν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας, τα δίκαια της Ελλάδας και να αποκρούσουν κάθε επίδοξο επιβουλέα. Έχουμε καταφέρει η χώρα μας να έχει πιο δυνατή φωνή σε όλα τα διεθνή φόρα, τη στιγμή που μέσα από τη διαρκή ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων στέλνουμε τα απαραίτητα μηνύματα ότι πρέπει κάποιος να σκεφτεί διπλά και τριπλά προκειμένου να πράξει το οτιδήποτε έναντι της πατρίδας μας. 

Χρόνια πολλά.»