Το Ισραήλ και το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, στην εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας, συμφώνησαν να παραταθεί η ανακωχή για όγδοη ημέρα, προκειμένου να διευκολυνθεί η απελευθέρωση κι άλλων ισραηλινών ομήρων σε αντάλλαγμα για την αποφυλάκιση παλαιστινίων κρατουμένων, αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal επικαλούμενη πηγές της στην αιγυπτιακή διπλωματία.

Δεν έχει υπάρξει καμιά ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων ούτε από το Ισραήλ, ούτε από τη Χαμάς, ούτε από το Κατάρ, το εμιράτο του Κόλπου που διαδραματίζει ρόλο βασικού μεσολαβητή, με την υποστήριξη της Αιγύπτου και των ΗΠΑ.

Έτοιμο το Ισραήλ να «πλήξει ανά πάσα στιγμή» τη Χαμάς 

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε πως οι δυνάμεις του είναι έτοιμες για την επανέναρξη των εχθροπραξιών με το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας «ανά πάσα στιγμή».

«Είμαστε έτοιμοι για την επίθεσή μας (…) είμαστε έτοιμοι να χτυπήσουμε ανά πάσα στιγμή», είπε ο Ντανιέλ Χαγκαρί, εκπρόσωπος του Τσαχάλ, του ισραηλινού στρατού.

Απομένουν μερικές ώρες προτού εκπνεύσει η ισχύς της συμφωνίας ανακωχής που άρχισε να εφαρμόζεται την περασμένη Παρασκευή και παρατάθηκε δυο φορές, την τελευταία για 24 ώρες.

Το πρωί της Πέμπτης, η Χαμάς ανέφερε πως οι ισραηλινές αρχές αρνήθηκαν να παραλάβουν τα πτώματα τριών ομήρων που σκοτώθηκαν σε ισραηλινό βομβαρδισμό. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πρόκειται για μητέρα, το μωρό της, ηλικίας 10 μηνών, και 4χρονο αγοράκι.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Χαγκαρί αντέτεινε πως δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι θάνατοι των τριών ομήρων και έκανε λόγο για «ψυχολογικό πόλεμο» της Χαμάς.

φωτογραφία αρχείου

Προηγούμενο άρθροΠυροσβεστική Υπηρεσία: Έκδοση ημερολογίου-ατζέντας έτους 2024
Επόμενο άρθρο282 συλλήψεις και 5.232 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε επιχειρησιακές δράσεις της ΕΛ.ΑΣ.