Επί ποδός 3.500 αστυνομικοί, drones, ελικόπτερα και ελεύθεροι σκοπευτές

Mεγάλη θα είναι η κινητοποίηση των αρχών για την επικείμενη επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα την ερχόμενη Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου.

Drones, ελικόπτερα, και ελεύθεροι σκοπευτές, θα επιστρατευτούν, ενώ σε όλη τη διαδρομή που θα ακολουθήσει από το αεροδρόμιο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την συνοδεία του θα υπάρχουν παρατεταγμένοι αστυνομικοί.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να παραμείνει περίπου 6 ώρες στην Αθήνα. Στα μέτρα ασφαλείας θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 3.500 αστυνομικοί, ενώ αυτά θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται ήδη από την Τετάρτη, προηγούμενη μέρα της επίσκεψης και ημέρα μνήμης για τον θάνατοι του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Αυξημένα θα είναι τα μέτρα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σε όλους τους δρόμους, που θα διέλθει η αυτοκινητοπομπή του Τούρκου προέδρου. Σε επιφυλακή θα είναι και η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία, ενώ αυξημένη θα είναι η φύλαξη της τουρκικής πρεσβείας.

Στην τελευταία του αναφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγες μέρες πριν από την επίσκεψή του στην Αθήνα σημείωσε χαρακτηριστικά πως «στην Αθήνα θα πάμε με προσέγγιση win-win».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο αεροπλάνο κατά την επιστροφή από την επίσκεψή του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε  την ελπίδα για μια νέα εποχή στις διμερείς σχέσεις, ενώ εξέφρασε την άποψή του για τις εντάσεις που δημιουργούνται.

Σε ερώτηση για την συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε: «Η ελπίδα μας είναι να ξεκινήσει μια νέα εποχή. Γιατί πάντα χρησιμοποιώ μια έκφραση: “Προσπαθούμε να αυξήσουμε τους φίλους και να μειώσουμε τους εχθρούς”. Πιστεύω ότι θα ήταν χρήσιμο να του τα πούμε πολύ ξεκάθαρα στη διμερή μας συνάντηση, όπως έχω ξαναπεί. Γιατί όταν φωνάζεις από την Τουρκία, αυτή η φωνή ακούγεται στο νησί της Κω. Δεν είναι σωστό για δύο χώρες, που είναι τόσο κοντά σε απόσταση και τόσο αλληλένδετες στο παρελθόν τους, να εξακολουθούν να βαδίζουν με φωνές που τροφοδοτούν την εχθρότητα».

lifo.gr

φωτογραφία αρχείου