Την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης (ΔΑΕ), παρουσία του Διοικητή ΔΑΕ,  Υποπτέραρχου (Ι) Βασίλειου Παπαχρήστου ως εκπροσώπου του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά, Ημερίδα της Σχολής Πολέμου Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΠΠΑ) σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού της Προεδρίας της Κυβέρνησης, με θέμα: «Foresight – Σχεδιάζοντας το Μέλλον στην Εποχή των Διαταράξεων».

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Διοικητής της ΣΠΠΑ, Ταξίαρχος (Ι) Σπυρίδων Αρβανιτάκης,  ενώ ομιλητής ήταν ο Κοινωνιολόγος και Προεδρεύων της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής-Τεχνοηθικής,  Δρ. Χαράλαμπος Τσέκερης, ο οποίος παρουσίασε τα βασικά στοιχεία της μεθοδικής προσπάθειας διερεύνησης του μέλλοντος με δομημένο και συστηματικό τρόπο, δηλαδή της προσέγγισης «Foresight».

Την Ημερίδα παρακολούθησαν αντιπροσωπείες των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και το σύνολο των Σπουδαστών της Σχολής.