Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, παρέστη χθες Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023, στην ημερίδα και παρουσίαση του έργου που συνδιοργανώθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ECOCITY με θέμα «Μνημεία σε Άμυνα: Γνωρίζουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά – Προστατεύουμε τα μνημεία μας». Η εκπόνηση πραγματοποιήθηκε με την επιστημονική επιμέλεια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και την συγχρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Κεφαλογιάννης υπογράμμισε πως το έργο «Μνημεία σε Άμυνα» είναι εμβληματικό, καθώς καταγράφεται για πρώτη φορά στο σύνολο της επικράτειας η πολιτιστική κληρονομιά των Ενόπλων Δυνάμεων και μπαίνει στο επίκεντρο υπό το πρίσμα της διαχείρισης της κλιματικής αλλαγής. Παράλληλα, τόνισε ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έχει υιοθετήσει μια δέσμη μέτρων και πολιτικών, με στόχο τη συνεισφορά στην αντιμετώπιση του φαινομένου ολιστικά, στο πλαίσιο της σταδιακής μετάβασης της χώρας μας σε μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία.

Στην ημερίδα παρέστησαν επίσης, ο Διευθυντής του Γ΄ Κλάδου του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Υποπτέραρχος (Μ) Χρήστος Τελλίδης, ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Ταξίαρχος (Ι) Κωνσταντίνος Μπούζος, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ecocity Δρ. Κωνσταντίνος Βαφειάδης, ο Διευθυντής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Καθηγητής Εμμανουήλ Πλειώνης, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολεμικού Μουσείου Αναστάσιος Λιάσκος και η Χριστιάνα Πειρασμάκη Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ecocity.