Υπό την αιγίδα του Πολυεθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης (Π.ΚΕ.Ε.Υ.Ε.)

Τα τελευταία χρόνια στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος συμμετέχουν σε σχολεία του ΝΑΤΟ που υλοποιούνται υπό την αιγίδα του Πολυεθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης (Π.ΚΕ.Ε.Υ.Ε.).

Στο πλαίσιο αυτό, το Π.ΚΕ.Ε.Υ.Ε. διοργάνωσε και διεξήγαγε το Ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «NATO Basic Public Affairs Course».

Το Σχολείο υποδέχτηκε τριάντα δύο (32) σπουδαστές από δεκατρείς (13) χώρες. Σκοπός της εκπαίδευσης ήταν η βελτίωση των συμμετεχόντων σε θέματα δημοσίων σχέσεων και επικοινωνιακών δεξιοτήτων.

Η ομάδα εμπειρογνωμόνων και εκπαιδευτών του Π.ΚΕ.Ε.Υ.Ε., με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Επικοινωνιών SHAPE του ΝΑΤΟ, παρείχε στους συμμετέχοντες τις απαραίτητες γνώσεις και εργαλεία για αποτελεσματική ενασχόληση με:

  • τα μέσα ενημέρωσης,
  • τη στρατηγική επικοινωνία,
  • τη διαχείριση κρίσεων και
  • την ανάλυση ειδικών αφηγήσεων

Η εκπαιδευτική διαδικασία πραγματοποιήθηκε κυρίως μέσω διαδραστικών διαλέξεων, περιπτωσιολογικών μελετών και πρακτικών ασκήσεων, όπου οι σπουδαστές απέκτησαν ανεκτίμητη εμπειρία για να υπηρετήσουν καλύτερα τις χώρες τους.

Από το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας, συμμετείχε η Τμηματάρχης Ειδικών Εκπαιδεύσεων της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Α.Π.Σ., Πυραγός Φαρμάκη Στέλλα.