Από την Κυριακή 3 έως την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Πορτογαλία, κατόπιν επίσημης πρόσκλησης του ομολόγου του, General João Guilherme Rosado Cartaxo Alves.

Τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023, ο Αρχηγός ΓΕΑ επισκέφθηκε το Αρχηγείο της Πολεμικής Αεροπορίας της Πορτογαλίας όπου συναντήθηκε με τον ομόλογό του και παρακολούθησε ενημέρωση για την αποστολή  και το έργο της Πορτογαλικής Πολεμικής Αεροπορίας. Στη συνέχεια οι δύο Αρχηγοί συζήτησαν θέματα που αφορούν στην αναβάθμιση της συνεργασίας των Πολεμικών Αεροποριών των δύο χωρών, τόσο στον επιχειρησιακό όσο και στον εκπαιδευτικό τομέα και θέματα που αφορούν στην αμυντική τους συνεργασία.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, ο Αρχηγός επισκέφθηκε το Multinational Helicopter Training Center «MHTC», στην Αεροπορική Βάση Sintra, το μεγαλύτερο κέντρο εκπαίδευσης πληρωμάτων ελικοπτέρων στην Ευρώπη, του οποίου η ίδρυση υπογράφηκε τον  Ιούνιο του 2022 από 14 χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα. Στη συνέχεια μετέβη την Πορτογαλική Αεροπορική Βιομηχανία «OGMA», στην Αεροπορική Βάση Alverca, όπου ξεναγήθηκε στους χώρους της και ενημερώθηκε για θέματα που αφορούν στη συντήρηση και επισκευή αεροσκαφών και κινητήρων αεροσκαφών, καθώς και για την πρόοδο των εργασιών εργοστασιακής συντήρησης των δύο αεροσκαφών C-130 της 356 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών που βρίσκονται εκεί, μέσω του προγράμματος NATO Support and Procurement Agency. Τέλος, οι δραστηριότητες του Αρχηγού ΓΕΑ ολοκληρώθηκαν με την επίσκεψή του στην Αεροπορική Βάση Monte Real, όπου περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις της και ενημερώθηκε για το έργο και την αποστολή της.

Επίσης συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Ελλάδας στη Λισσαβώνα, κ. Βασίλειο Παπαδόπουλο, όπου συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.