Tο εκπαιδευτικό ταξίδι εξωτερικού των Ικάρων IVης, του τρέχοντος εκπαιδευτικού έτους (2023-24), πραγματοποιήθηκε στην Πολωνία, από 20 έως 24 Νοεμβρίου.

Πρώτος σταθμός του ταξιδιού ήταν η παλαιά πρωτεύουσα της Πολωνίας, η Κρακοβία, όπου η αποστολή διανυκτέρευσε την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου. Την επομένη υπήρξε ξενάγηση στην πόλη ενώ ακολούθησε επίσκεψη/ξενάγηση στα φημισμένα αλατωρυχεία Wieliczka. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας η αποστολή αναχώρησε για τη Βαρσοβία.

Στις 22 Νοεμβρίου η Σχολή επισκέφθηκε την αεροπορική βάση του Deblin και συγκεκριμένα το Polish Air Force University (PAFU), όπου έτυχε θερμής υποδοχής και ενημερώθηκε για την αποστολή του καθώς και για τις πτυχές της αεροπορικής εκπαίδευσης των σπουδαστών του. Ακολούθησε επίσκεψη/ενημέρωση στην 41η Aviation School Wing.

Στις 23 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην 23η Tactical Air Force Wing, κατά τη διάρκεια της οποίας δόθηκε η ευκαιρία γνωριμίας με το νοτιοκορεάτικο μαχητικό FA-50, που αποτελεί νέο απόκτημα της Πολωνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, έγινε περιήγηση-ξενάγηση στην παλαιά πόλη της Βαρσοβίας και ακολούθησε το ταξίδι της επιστροφής, ολοκληρώνοντας με επιτυχία την πενθήμερη εκπαιδευτική δραστηριότητα της Σχολής.