Από τις Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής και Βορειοανατολικής Αττικής, σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν κατά το διήμερο 8 και 9 Δεκεμβρίου, με τη συνδρομή αστυνομικών της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), ειδικές επιχειρησιακές δράσεις για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων σε Μαρούσι, Νέα Ιωνία, Αγία Παρασκευή, Ηράκλειο και Βούλα.

Στο πλαίσιο της δράσης η οποία αναπτύχθηκε σε περιβάλλοντα χώρο εμπορικού κέντρου, σε σταθμούς μετρό και άλλα σημεία που παρατηρείται αυξημένη συγκέντρωση νεαρών ατόμων, ελέχθησαν συνολικά 42  άτομα, ενώ σκοπός των δράσεων ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.

Τα στοιχεία που συλλέγονται θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης και διερεύνησης για το σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων σε περιοχές όπου διαπιστώνεται συσσώρευση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας.

Ανάλογες εξορμήσεις θα συνεχιστούν εντατικά σε ολόκληρη την Αττική στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της νεανικής εγκληματικότητας.

φωτογραφία αρχείου

Προηγούμενο άρθροΕξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης με όπλα και ναρκωτικά -7 συλλήψεις (βίντεο)
Επόμενο άρθροΚ. Σκρέκας: Ευρήματα για παραπλανητικές εκπτώσεις – Θα ελεγχθούν και θα επιβληθούν πρόστιμα