Η αύξηση των ελάχιστα προβλεπόμενων προστίμων για δυσφημιστικές δηλώσεις κατά αξιωματούχων της διαιτησίας, είναι ένα απ’ τα μέτρα που πήρε η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ για την προστασία των διαιτητών κατά τη σημερινή (11/12) συνεδρίασή της.

Παράλληλα αποφασίστηκε να επανέλθει ο σχολιασμός των επίμαχων φάσεων από την ΚΕΔ, ενώ θα ζητηθεί να βρίσκεται πάντοτε στα αποδυτήρια των διαιτητών αστυνομικός της υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ κατά τη σημερινή της συνεδρίαση ασχολήθηκε με τα μέτρα προστασίας των διαιτητών και έλαβε τις εξής αποφάσεις.

-Αυξάνονται τα ελάχιστα προβλεπόμενα πρόστιμα για δυσφημιστικές κρίσεις και δηλώσεις /κατά αξιωματούχων διαιτησίας. Η αλλαγή θα ισχύσει άμεσα εφόσον λάβει την κατ’ εξαίρεση έγκριση των ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ.

-Επαναφορά του σχολιασμού των επίμαχων φάσεων από την ΚΕΔ με τη δημοσιοποίηση του βίντεο.

-Η ΕΠΟ θα συνδράμει στη νομική κάλυψη των διαιτητών και των βοηθών διαιτητών κατά περίπτωση και μετά από συνεργασία και συνεννόηση με τους διαιτητές.

-Θα ζητηθεί να βρίσκεται πάντοτε αστυνομικός της υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας στο χώρο των αποδυτηρίων στα παιχνίδια της SL1.

-Από την επόμενη αγωνιστική περίοδο εναρμόνιση με τα ισχύοντα της ΟΥΕΦΑ για την προστασία των διαιτητών σε περίπτωση δυσφημιστικών κρίσεων και δηλώσεων.

-Η ΕΠΟ θα ζητήσει συνάντηση των διαιτητών με τον υπουργό Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου και τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση».

Προηγούμενο άρθροΤο Ισραήλ συνεχίζει τις επιχειρήσεις στη νότια Λωρίδα της Γάζας – Οι άμαχοι περιμένουν βοήθεια
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη αντιπροσωπείας της Σχολής Υπαξιωματικών της Γαλλίας