Ρωσική πυραυλική επίθεση στοχοθέτησε νωρίς σήμερα το πρωί το Κίεβο, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν περίπου 50 άνθρωποι, σύμφωνα με τη στρατιωτική διοίκηση της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Σε ανακοίνωση, ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης Σέρχιι Πόπκο έκανε λόγο για 51 τραυματίες, μεταξύ των οποίων έξι παιδιά. Όλα τα θύματα περιθάλπονται, πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχει πληροφορίες για νεκρούς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «μια δεκαριά περιπτώσεις πτώσης συντριμμιών» από βλήματα καταγράφηκαν και έπληξαν κυρίως την περιφέρεια Ντεσνιάνσκι, όπου 17 κάτοικοι, μεταξύ των οποίων επτά παιδιά, απομακρύνθηκαν από πολυκατοικία που έπιασε φωτιά.

Από την πλευρά της, η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανέφερε πως η Ρωσία άρχισε την επίθεσή της «ακριβώς στις 03:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας)», εκτοξεύοντας προς το Κίεβο δέκα πυραύλους οι οποίοι καταρρίφθηκαν.

Μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου άκουσε εκρήξεις και σειρήνες συναγερμού.

Σύμφωνα με το δήμαρχο της πόλης Βιτάλι Κλίτσκο, μια «πολυκατοικία υπέστη ζημιές» στην περιφέρεια του Ντνιπρόφκσι, προκαλώντας την απομάκρυνση «15 κατοίκων, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά και δύο πρόσωπα με αναπηρία».

«Ένας πύραυλος έπεσε στο χώρο ενός από τα νοσοκομεία της πρωτεύουσας», δήλωσε αργότερα αναφέροντας τον τραυματισμό ενός προσώπου.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση εναντίον του Κιέβου μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας. Νωρίς το πρωί της Δευτέρας, οκτώ ρωσικοί πύραυλοι, που πετούσαν με κατεύθυνση την πρωτεύουσα, καταρρίφθηκαν από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα, σύμφωνα με το Κίεβο. Οι διασώστες χρειάστηκε να περιθάλψουν τέσσερα πρόσωπα.

Στο νότο, η Οδησσός έγινε επίσης στόχος μιας ρωσικής επίθεσης, έγραψε στην πλατφόρμα Telegram ο δήμαρχος της πόλης Γκενάντι Τρουχάνοφ.

«Δυστυχώς υπάρχουν τραυματίες», δήλωσε χωρίς να αναφέρει αριθμό.

Σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις, μη επανδρωμένα αεροσκάφη ιρανικής κατασκευής Σαχίντ καταρρίφθηκαν πάνω από την πόλη.

φωτογραφία αρχείου