• Με πρωταγωνιστές τα παιδιά, πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ»

Τους «ιπτάμενους Αγιοβασίληδες» που προσγειώθηκαν στον προαύλιο χώρο της Ογκολογικής Μονάδας, υποδέχτηκαν για μια ακόμη Χρονιά οι μικροί ασθενείς με τον Διοικητή του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία και Π&Α Κυριακού Εμμανουήλ Παπασάββα, μέλη του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας και τον Διοικητή της 1ης ΕΜΑΚ Αρχιπύραρχο Χρήστο Σημιακάκη, ως εκπρόσωπο του Αρχηγού Π.Σ. Αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά.

Ο Διοικητής της 1ης ΕΜΑΚ Αρχιπύραρχος Χρήστος Σημιακάκης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι: « Είναι τιμή για εμάς να βρισκόμαστε εδώ, στο χώρο της «ΕΛΠΙΔΑΣ». Θέλουμε σε κάθε ευκαιρία να βρισκόμαστε κοντά σας. Η καθημερινή σας προσπάθεια, μας εμπνέει και μας βοηθά να επανεκτιμήσουμε την αξία όσων θεωρούμε δεδομένα. Σας ευχαριστούμε. Χρόνια πολλά σε όλους! Συγχαρητήρια για ό,τι κάνετε! »

Ο Διοικητής του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία και Π&Α Κυριακού Εμμανουήλ Παπασάββας, ευχαρίστησε τον Διοικητή της 1ης ΕΜΑΚ Αρχιπύραρχο Χρήστο Σημιακάκη και του ανέφερε ότι, «… με ιδιαίτερη χαρά υποδεχτήκαμε τους «ιπτάμενους Αγιοβασίληδες», που για μια ακόμη φορά επισκέφτηκαν το Ογκολογικό μας Νοσοκομείο «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» για να χαρίσουν στα παιδιά μας και στις οικογένειές τους μια ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, με πλούσια δώρα και εκπλήξεις. Θερμές ευχαριστίες στο Πυροσβεστικό Σώμα για το πολύτιμο έργο του και για το μοναδικό θέαμα που χάρισαν στους δικούς μας ήρωες!!! »

Αμέσως μετά, με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες να ηχούνται από την μουσική μπάντα του Πυροσβεστικού Σώματος, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δούνε από κοντά τους «ιπτάμενους» πυροσβέστες να κατεβαίνουν με σχοινιά από όροφο σε όροφο, αλλά και από την πυροσβεστική κλίμακα, χαρίζοντάς τους δώρα. Σε αυτή τη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, οι Πυροσβέστες εισέπραξαν τα ομορφότερα χαμόγελα από όλα τα παιδικά πρόσωπα.

Η συγκεκριμένη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση πραγματοποιείται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, στον προαύλιο χώρο της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων ‘’Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ’’, με πρωτοβουλία του Πυροσβεστικού Σώματος και με στόχο να φτάσει παντού το μήνυμα της αγάπης, της αισιοδοξίας και της ελπίδας για τη Νέα Χρονιά.