Από τη Δευτέρα 4 έως και την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ικάρων στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, το ετήσιο σεμινάριο επιμόρφωσης σε θέματα καυσίμων.

Το σεμινάριο διοργανώθηκε από τον Τομέα Θερμοδυναμικής, Προωθητικών και Ενεργειακών Συστημάτων της Σχολής με την συνεργασία και την υποστήριξη της Διεύθυνσης Διασφάλισης Ποιότητας της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ).

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η επιμόρφωση του προσωπικού των Χημείων και των φορέων της Πολεμικής Αεροπορίας και γενικότερα των Ενόπλων Δυνάμεων, που διαχειρίζονται θέματα τόσο αεροπορικού όσο και επίγειου καυσίμου (διακίνηση, έλεγχοι, διασφάλιση ποιότητας κτλ) ενώ πέραν των διαλέξεων, στο πρόγραμμα συμπεριλήφθηκε και εκπαιδευτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Διυλιστηρίου των ΕΛΠΕ  (Ελληνικά Πετρέλαια), στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν οκτώ (8) στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα (1) στέλεχος του Στρατού Ξηράς και δύο (2) του Πολεμικού Ναυτικού.

Την έναρξη του Σεμιναρίου χαιρέτισαν ο Διοικητής της Σχολής Ικάρων, Υποπτέραρχος (Ι) Κωνσταντίνος Καραμεσίνης, ο Διευθυντής Γραφείου Γ9 της ΔΑΥ, Σμήναρχος (ΜΑ) Ευθύμιος Κλωνάρας και ο Διευθυντής του Τομέα Θερμοδυναμικής, Προωθητικών και Ενεργειακών Συστημάτων της Σχολής, Καθηγητής κ. Ιωάννης Τεμπλαλέξης. Τα πιστοποιητικά παρακολούθησης επέδωσε ο Διοικητής της Σχολής Ικάρων.