Στην κατάμεστη αίθουσα «Banquet» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, έγινε στις 21/12 τη τελετή απονομής των Αθλητικών Βραβείων 2023.

Η ελληνική σκοποβολή βρέθηκε στα καλύτερά της το 2023. Αφού, ήδη από το 2016, είχε ανοίξει τον δρόμο η Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη, νέα πρόσωπα ξεπρόβαλλαν στο σκητ ανδρών και γυναικών με μεγάλες διεθνείς επιτυχίες. Τιμήθηκαν ο Ευθύμης Μίτας, ο Μπάμπης Χαλκιαδάκης και η Εμμανουέλα Κατζουράκη. Μαζί τους τιμήθηκε και ο προπονητής τους Γιώργος Σαλαβαντάκης.

Ευθύμης Μίτας (Σκοποβολή/Σκητ)

Ο Ευθύμης Μίτας, πρωταθλητής του σκητ, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπακού και έγινε ο πρώτος Έλληνας που στέφεται Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο σκητ, ενώ στο ομαδικό, μαζί με τους Νικόλαο Μαυρομάτη και Χαράλαμπο Χαλκιαδάκη, κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο, καταρρίπτοντας το Πανελλήνιο Ρεκόρ. Έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Χαράλαμπος Χαλκιαδάκης (Σκοποβολή/Σκητ)

Μετά το ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό σκητ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπακού, ο Μπάμπης Χαλκιαδάκης στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο Σκητ, πετυχαίνοντας το απόλυτο στις βολές, επίδοση που αποτελεί Παγκόσμιο Ρεκόρ. Εξασφάλισε έτσι, τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Εμμανουέλα Κατζουράκη (Σκοποβολή/Σκητ)

Η 22χρονη Χανιώτισσα Εμμανουέλα Κατζουράκη αποτελεί το καμάρι… γένους θηλυκού, της Ελλάδας στο σκητ. Η ικανότητά της να… στοχεύει δεν περιορίζεται στη σκοποβολή… αφού παράλληλα με την εντατική προπόνηση στο άθλημα που αγαπά συνδυάζει και τις σπουδές της στη Φαρμακευτική. Το 2023 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Μπακού εξασφαλίζοντας την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Πρόσθεσε και δύο ασημένια μετάλλια στη συλλογή της, ένα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Ραμπάτ και ένα στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες.

Προπονητής αθλητών σκητ είναι ο Γιώργος Σαλαβαντάκης, ο οποίος επίσης τιμήθηκε από τον ΠΣΑΤ.

Στις τρεις κορυφαίες αθλήτριες που ανέδειξε η ψηφοφορία των αθλητικών συντακτών, συγκαταλέγεται και η Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη!

Η ΣΚ.Ο.Ε. εκπροσωπήθηκε στην εκδήλωση από τον Πρόεδρο κ. Αθανάσιο Παπαγεωργίου.

(Φωτογραφίες: © INTIME sports&news photo agency)

skoe.gr