Από  αύριο, Κυριακή, 7 Ιανουαρίου έως και την ερχόμενη Τρίτη, 16 του μηνός η Τουρκία βγάζει σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο σημαντικές αεροναυτικές δυνάμεις της για την περίφημη διακλαδική άσκηση «Θαλασσόλυκος».

Συγκεκριμένα, το Πολεμικό Ναυτικό της γείτονος χώρας ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου την διεξαγωγή της άσκησης σε περιοχές της Μαύρης Θάλασσας, του Αιγαίου και της ανατολικής Μεσογείου, στην οποία θα συμμετέχουν 110 πλοία επιφανείας (με αιχμή του δόρατος 8 φρεγάτες, 3 κορβέτες, 16 πυραυλακάτους) 7 υποβρύχια, 34 αεροσκάφη, 22 ελικόπτερα, 22 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και περίπου 17.000 στρατιωτικό προσωπικό.

Ο Αντιναύαρχος Κενάν Κάαν δήλωσε κατά την διάρκεια της σχετικής συνέντευξης Τύπου, παρουσία της ηγεσίας του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας ότι η άσκηση «Θαλασσόλυκος – 2024» πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων επιχειρησιακής εκπαίδευσης των τουρκικών ναυτικών δυνάμεων για το νέο έτος και τόνισε ότι θα προσφέρει «εμπιστοσύνη στους φίλους και φόβο στους εχθρούς».

Έπειτα ο αντιναύαρχος Κάαν, διευκρίνισε πως θα λάβουν μέρος μεταξύ άλλων δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων, όπως πεζοναύτες, αμφίβιοι καταδρομείς, υποβρύχιοι καταστροφείς καθώς επίσης μέσα και προσωπικό από τον Στρατό Ξηράς, την Πολεμική Αεροπορία αλλά και από το Λιμενικό Σώμα. Αναμένεται να πραγματοποιηθούν βολές από εναέρια μέσα, από κύριες μονάδες επιφανείας αλλά και από στοιχεία πυροβολικού και από μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

 dnews.gr