Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, υπόθεση απάτης, που διαπράχθηκε σε βάρος ατόμου (άνδρα – ελληνικής υπηκοότητας) στη Χίο.

Ταυτοποιήθηκε για την εμπλοκή της στην υπόθεση αυτή, μία γυναίκα (Ελληνίδα), σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της απάτης.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, άτομο αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον παθόντα προσποιούμενος υπάλληλο λογιστικού γραφείου και χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την καταβολή επιδόματος «market pass», κατάφερε να τον πείσει, εξαπατώντας τον, να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 2.990  ευρώ.

Κατά τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης προέκυψε ότι, ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο μεταφέρθηκε το παραπάνω χρηματικό ποσό ανήκει στην προαναφερόμενη ταυτοποιηθείσα δράστιδα, ενώ η τηλεφωνική επικοινωνία με τον παθόντα πραγματοποιήθηκε από τηλεφωνική σύνδεση που ήταν δηλωμένη σε στοιχεία αλλοδαπού («αχυράνθρωπος» – ghost person).

Το προανακριτικό έργο διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.

φωτογραφία αρχείου