Οι εθελοντές Σαμαρείτες – Διασώστες του Τμήματος Αθήνας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού συμμετείχαν με επιτυχία την Τρίτη (16/1) σε εκπαίδευση της Νέας Οδού για την αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων στον αυτοκινητόδρομο.

Συγκεκριμένα, οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ. ενημερώθηκαν ενδελεχώς για τις επιχειρησιακές επεμβάσεις των κλιμακίων της Νέας Οδού σε περίπτωση χιονόπτωσης και εγκλωβισμένων οχημάτων στο αυτοκινητόδρομο, καθώς και για τα αποθηκευτικά σημεία ειδών πρώτης ανάγκης της Νέας Οδού. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές δράσεις συνεργασίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με τα κλιμάκια της Νέας Οδού σε έκτακτα περιστατικά. Τέλος, πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση στη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε οχήματα (ΙΧ, φορτηγά, λεωφορεία), μεταφορά ελκήθρων με είδη πρώτης ανάγκης κ.α.

Οι ειδικά εκπαιδευμένοι εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού εντυπωσίασαν για την υψηλή τεχνογνωσία και την ετοιμότητά τους, κερδίζοντας τα εύσημα των υπευθύνων της Νέας Οδού.

Ο Ε.Ε.Σ. ευχαριστεί θερμά την Νέα Οδό για την άριστη συνεργασία και τη συνεχή εμπιστοσύνη και υποστήριξη στον Οργανισμό.