Συνελήφθησαν χθες 21.01.2024 στο Ηράκλειο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου  δυο αλλοδαπές κατηγορούμενες για απάτες ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ακόμα αλλοδαπού.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση ,  κατά το χρονικό διάστημα από 18  έως 20 Ιανουαρίου 2024 άγνωστοι  προφασιζόμενοι αστυνομικούς ή γιατρούς τηλεφωνούσαν σε ηλικιωμένους  και αιφνιδιάζοντας τους  παρουσίαζαν την εμπλοκή συγγενικού τους προσώπου σε τροχαίο ατύχημα ζητώντας  από αυτούς χρήματα ή κοσμήματα  προκειμένου να τους παράσχουν βοήθεια (να αποφύγουν ποινικές συνέπειες ή να πραγματοποιήσουν χειρουργική επέμβαση).

Με αυτό τον τρόπο, σε τρεις περιπτώσεις  στο Ηρακλειο, κατάφεραν να αποσπάσουν από τρεις ημεδαπές  συνολικά το χρηματικό ποσό 22.000 ευρώ και κοσμήματα  χρηματικής αξίας 31.000 ευρώ.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου   κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης εντόπισαν τις αλλοδαπές και σε έρευνες που τους έγιναν βρήκαν στην κατοχή τους και κατέσχεσαν συνολικά:

  • το χρηματικό ποσό των 22.070 ευρώ
  • 2 κινητά τηλέφωνα
  • κοσμήματα

Μέρος των κατασχεθέντων  αποδόθηκε στις κατόχους τους.

φωτογραφία αρχείου