Άμεση αλλά και καταλυτική ήταν για άλλη μια φορά, η ανταπόκριση των Εθελοντών του Περιφερειακού Τμήματος Μοιρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην έκτακτη κατάσταση περίθαλψης μεταναστών που προέκυψε την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024, αργά το βραδυ, στους Καλούς Λιμένες.

Συγκεκριμένα, ειδοποιήθηκε η Διοίκηση του ΣΕΣΔΝ ΜΟΙΡΩΝ από την Πολιτική Προστασία του Δ. Φαιστού για την ανάγκη συνδρομής των Εθελοντών διότι 41 μετανάστες, μεταξύ των οποίων 4 ανήλικοι, επρόκειτο να μεταφερθούν στους Καλούς Λιμένες. Εθελοντές Σαμαρείτες – Διασώστες από τα Περιφερειακό Τμήμα Μοιρών έσπευσαν στο σημείο από την πρώτη στιγμή, όπως και την προηγούμενη εβδομάδα, για να προσφέρουν Πρώτες Βοήθειες και κάθε είδους άμεση βοήθεια στους καταπονημένους συνανθρώπους μας έως την ασφαλή μεταφορά τους από τις Αρχές σε κατάλληλο χώρο στο Ηράκλειο, ενώ για 2 από αυτούς κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά τους με ασθενοφόρο σε Νοσοκομείο.

Οι Εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού,  τιμώντας την υπόσχεση τους για πίστη στο ανθρώπινο ιδεώδες, συνεχίζουν και κάνουν καθημερινά πράξη τα ιδεώδη τους.