Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, πιστός στις ανθρωπιστικές αξίες που τον διέπουν και με την τεράστια και συγκινητική κινητοποίηση των εθελοντών του, βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των 146 μεταναστών που έφτασαν στην Κρήτη το τελευταίο τριήμερο (19-21/1), παρέχοντας, μεταξύ άλλων, πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη, βοήθεια στην προσωρινή εγκατάστασή τους, διανομή σίτισης, ειδών πρώτης ανάγκης και προσωπικής υγιεινής, καθώς και ψυχολογική στήριξη-υποστήριξη στους ευάλωτους συνανθρώπους μας.

Οι ακούραστοι εθελοντές Σαμαρείτες – Διασώστες από τα Περιφερειακά Τμήματα Μοιρών και Ηρακλείου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση και δράση το τελευταίο διάστημα λόγω των αλλεπάλληλων αφίξεων μεταναστών, στην Κρήτη. Ενδεικτικό της τεράστιας προσφοράς των εθελοντών του Ε.Ε.Σ. είναι ότι την Κυριακή (21/1) υποδέχθηκαν και προσέφεραν πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη σε 107 μετανάστες που έφτασαν στους Καλούς Λιμένες, πολλοί εκ των οποίων έφεραν εκδορές και ελαφρά τραύματα. Εν συνεχεία οι εθελοντές του Π.Τ. Ε.Ε.Σ. Ηρακλείου τους υποδέθηκαν στην αίθουσα των Λιμενεργατών στο Λιμάνι του Ηρακλείου όπου μεταφέρθηκαν για την προσωρινή εγκατάστασή τους.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, πάντοτε σε συνεχή συνεννόηση και συνεργασία με τις Αρχές, θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο σημείο για όσο χρειαστεί.