Αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων έπειτα από καταγγελίες που πραγματοποιήθηκαν σε βάρος τους για περιπτώσεις απατής.

Πρόκειται για ημεδαπούς ηλικίας 48 και 47 ετών, οι οποίοι διατηρούσαν μάντρα αυτοκινήτων σε περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε καταγγελία από 51χρονο ημεδαπό, σύμφωνα με την οποία οι ανωτέρω, του απέσπασαν το συνολικό χρηματικό ποσό των 25.000  ευρώ για την αγορά και εκτελωνισμό δυο αυτοκινήτων από την Βουλγαρία, τα οποία του υπέδειξαν σε φωτογραφίες και ουδέποτε παρέλαβε.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας, πραγματοποιήθηκε άλλη καταγγελία από 40χρονο ημεδαπό, σύμφωνα με την οποία οι ιδιοκτήτες της μάντρας παρουσιάστηκαν ως φερέγγυοι επιχειρηματίες, με πολλές διασυνδέσεις με εμπόρους αυτοκινήτων στο εξωτερικό (Βουλγαρία), και τον έπεισαν να συνεργαστεί μαζί τους προκειμένου να καλύπτει το τμήμα της αγοράς, του εκτελωνισμού και πιθανές βλάβες που θα παρουσίαζαν τα οχήματα τα οποία θα εισήγαγαν, ενώ μετά την πώληση τους, θα υποχρεούνταν οι δράστες να του καταβάλουν χρηματικά ποσά από τις πωλήσεις παρακρατώντας ένα μέρος αυτών.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους ουδέποτε του κατέβαλαν τα χρηματικά ποσά από την πώληση αυτοκινήτων, καθώς επίσης και από την πώληση οχήματος ιδιοκτησίας του και από την υποτιθέμενη αγορά τεσσάρων  οχημάτων για λογαριασμό της εταιρίας του 40χρονου με αποτέλεσμα να τον εξαπατήσουν και να του αποσπάσουν συνολικά το χρηματικό ποσό των 40.500 ευρώ.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

φωτογραφία αρχείου

Προηγούμενο άρθροΑναβολή Αιμοδοσίας ΕΑΑΑ στην Αθήνα
Επόμενο άρθροΈκρηξη σε πυλωτή διώροφης κατοικίας σε περιοχή του Δήμου Χανίων