Να σφίξουν τον κλοιό γύρω από τον 50χρονο και να φτάσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας του Μπάμπη προσπαθούν οι Αρχές. Ο κρεοπώλης εξακολουθεί να αρνείται την εμπλοκή του ωστόσο λύγισε το πρώτο βράδυ στον Κορυδαλλό.

Την ίδια ώρα οι αρχές συνεχίζουν να ψάχνουν στο Μεσολόγγι για να βρουν το κινητό και το όπλο του 31χρονου ή και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο που μπορεί να τους οδηγήσει στη λύση της υπόθεσης.

Τσούκαλης: «Ο κρεοπώλης αναδεικνύεται σε γκουρού του ψεύδους»

Μιλώντας στο MEGA ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης αναφέρθηκε με βαρύτατους χαρακτηρισμούς εις βάρος του 50χρονου κρεοπώλη τονίζοντας τις αντιφάσεις στις οποίες έχει πέσει όλες αυτές τις ημέρες.

«Ο συγκεκριμένος άνθρωπος πέφτει συνέχεια σε αντιφάσεις. Εχει πάρει διαζύγιο με την αλήθεια. Δεν έχει πει καμία αλήθεια. Ο αθώος άνθρωπος όσες φορές και να τον ρωτήσεις για κάποιο περιστατικό θα σου πει τα ίδια πράγματα» ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο Μπάμπης αποκλείεται να ετοιμαζόταν να πάει για κυνήγι: «Το ραντεβού αυτό γίνεται μετά από αίτημα του κρεοπώλη. Αρχικώς είπε ότι ο Μπάμπης του ζήτησε να πάει για κυνήγι. Πώς θα πήγαινε για κυνήγι έχοντας μόνο την καραμπίνα του και μερικά φυσίγγια στην τσέπη; Δεν πήρε μαζί  του τη ζώνη του.

Επίσης ο κρεοπώλης μας λέει ότι σταμάτησε για σωματική του ανάγκη. Πέρασε από μπροστά από το σπίτι του και δεν σταμάτησε και ήθελε να πάει για σωματική. Το σπίτι του είναι 7-8 λέπτά από το σημείο που είπε ότι άφησε τον Μπάμπη.

Το θύμα ήταν ένα καλό παιδί. Μόνο καλά λόγια λένε για εκείνον στο Μεσολόγγι. Ένα παιδί που στην εταιρεία του τον αγαπούσαν ιδιαίτερα, ένα παιδί που δούλευε σκληρά. Από την άλλη έχουμε ένα άνθρωπο που αναδεικνύεται γκουρού του ψεύδους» είπε χαρακτηριστικά.

Τουλάχιστον 2,5 ώρες ήταν ανοικτό το κινητό του Μπάμπη

Όπως έχουμε επισημάνει πολλές φορές το κινητό του Μπάμπη αναμένεται να δώσει πολλές απαντήσεις στις αστυνομικές αρχές σχετικά με το τι προηγήθηκε της δολοφονίας, αλλά και πιθανότατα όσα συνέβησαν μετά.

Μέσα από ειδικό λογισμικό οι άνθρωποι του αρμόδιου τμήματος της αστυνομίας κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ορισμένα αρχεία του κινητού, όχι όμως σε όλα τα μυστικά που μπορεί να κρύβει. Το σημαντικό είναι πως αποδεικνύεται από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας ότι το κινητό του Μπάμπη ήταν ανοικτό για τουλάχιστον 2,5 ώρες μετά τη δολοφονία.

Επιπρόσθετα την ώρα που ήταν με τον κρεοπώλη, ο 31χρονος είχε ανοίξει εφαρμογή και είχε μπει στο διαδίκτυο. Οι αρχές προσπαθούν να βρουν το λόγο που συνδέθηκε, ενώ γνωρίζουν ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί η συσκευή.

Το κενό δεκάλεπτο μετά τη δολοφονία

Την ίδια ώρα οι ερευνητές αναζητούν απαντήσεις για ένα δεκάλεπτο κατά το οποίο ουσιαστικά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι έκανε ο κρεοπώλης. Σύμφωνα με τις κινήσεις του που έχουν καταγραφεί από κάμερες της περιοχής, ο κατηγορούμενος κινήθηκε μετά τη δολοφονία προς την περιοχή στην «Λυόμενα».

Το χρονικό διάστημα που απαιτείται για να διασχίσει την απόσταση από τη μία κάμερα στην οποία καταγράφηκε μέχρι την επόμενη είναι περίπου δύο λεπτά, ωστόσο ο κρεοπώλης την έκανε σε 12 λεπτά.

Πρόκειται για ένα χρονικό διάστημα στο οποίο κανείς δεν ξέρει τι έκανε ο 50χρονος, ενώ η περιοχή έχει αρκετά σημεία στα οποία θα μπορούσε να πετάξει και να κρύψει κάτι.

Λύγισε ο κρεοπώλης στον Κορυδαλλό, την άλλη εβδομάδα στην ανακρίτρια

Την πρώτη του βραδιά στις φυλακές Κορυδαλλού πέρασε ο 50χρονος κρεοπώλης, ο οποίος όλες τις προηγούμενες ημέρες βρίσκονταν στα κρατητήρια είτε της ασφάλειας Μεσολογγίου, είτε στην Πάτρα.

Πλέον, από την Τετάρτη (24/01) έχει μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού και εκεί εμφάνισε ένα άλλο πρόσωπο. Όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν στρείδι και διατηρούσε ένα σκληρό προφίλ, όμως αυτό άλλαξε από τη στιγμή που πέρασε την πόρτα του Κορυδαλλού. Συγκεκριμένα, με το που μπήκε στη φυλακή τόνισε πως έχει τάσεις αυτοκτονίας.

Αμέσως μεταφέρθηκε στο ψυχιατρείο των φυλακών όπου και εξετάστηκε από τον γιατρό, ο οποίος επεσήμανε ότι χαίρει άκρας υγείας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι κατά την άφιξή του στις φυλακές οι υπόλοιποι κρατούμενοι τον υποδέχτηκαν με ύβρεις και απειλές.

Αυτό ήταν κάτι που είχε προβλεφθεί από τις Αρχές και ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε να βρεθεί σε ειδική πτέρυγα και να προαυλίζεται μόνος του. Μάλιστα, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να μεταβεί εκ νέου στο Μεσολόγγι για να δώσει νέα κατάθεση στην ανακρίτρια.

Δε φαίνεται να υπήρχε συνεργός, άγνωστο αν κάποιοι γνώριζαν τι είχε συμβεί

Επιπρόσθετα ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ν/α Αττικής τόνισε πως δεν φαίνεται να προκύπτει συνεργός στην υπόθεση της συγκλονιστικής δολοφονίας του Μπάμπη.

«Τα στοιχεία μέχρι στιγμής δεν δείχνουν να υπάρχει κάποιος συνεργός. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι με τους οποίους μιλούσε ο χασάπης, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο στοιχείο που να βάζει κάποιο άλλο πρόσωπο στο κάδρο των ερευνών», τόνισε ο Γιώργος Καλλιακμάνης.

Βέβαια, αυτό δεν αποκλείει το ενδεχόμενο κάποιοι να έμαθαν από τον κρεοπώλη τι είχε συμβεί και να μην έχουν μιλήσει μέχρι σήμερα.

tovima.gr