Το μεγαλύτερο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, το OOCL Valencia, απέπλευσε για να πραγματοποιήσει το πρώτο δοκιμαστικό ταξίδι του από το Nantong στην επαρχία Jiangsu της Κίνας.

Δεδομένου ότι αυτό το πλοίο είναι το πρώτο που ολοκληρώθηκε στην Κίνα το 2024, η επίτευξη αυτού του ορόσημου είναι σημαντική, αναφέρει το Marineinsight.

Το OOCL Valencia, ένα πλοίο που κατασκευάστηκε από ναυπηγείο στο Nantong της Κίνας, έχει εξαιρετικές προδιαγραφές, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας μεταφοράς 24.188 εμπορευματοκιβωτίων των είκοσι ποδιών. Το πλοίο των 399 μέτρων δείχνει τις υπερσύγχρονες ναυπηγικές ικανότητες της Κίνας.

Το πρώτο γιγαντιαίο πλοίο που ναυπηγήθηκε για λογαριασμό της ναυτιλιακής εταιρείας, ήταν το OOCL Spain, στις 15 Μαρτίου 2023.

Κατασκευασμένο με την χρήση τεχνολογιών αιχμής, το OOCL Valencia αναδεικνύει την ηγετική θέση της Κίνας στον τομέα της της ναυπηγικής βιομηχανίας, και ξεχωρίζει ως ένα πρωτοποριακό πλοίο στη διεθνή σκηνή.

Το πλοίο αυτό είναι η απόδειξη μιας σημαντικής προόδου στη ναυπηγική ικανότητα της Κίνας και την τοποθετεί στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας στον κλάδο της κατασκευής πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

huffingtonpost.gr

Προηγούμενο άρθροΑΕΝ/Π-M Κρήτης
Επόμενο άρθροΔίκη για Μάτι: “Δεν είπαν λέξη για νεκρούς στον πρωθυπουργό εκείνο το βράδυ”, είπε η Ρ.Δούρου