Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε χθες ότι το ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος που συνετρίβη κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία την Τετάρτη καταρρίφθηκε από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα, είτε σκοπίμως, είτε κατά λάθος.

Ο Πούτιν τόνισε ότι οι Ουκρανοί γνώριζαν ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου, όπως έχει υποστηρίξει από την αρχή του συμβάντος η Μόσχα.

«Οι υπηρεσίες πληροφοριών του ουκρανικού στρατού γνώριζαν ότι μεταφέραμε 65 στρατιώτες (σ.σ. Ουκρανούς) στο αεροσκάφος. Το κατέρριψαν, κατά λάθος ή επίτηδες, αλλά αυτοί το έκαναν», δήλωσε, στην πρώτη του αναφορά για το συμβάν. «Σε κάθε περίπτωση, αυτό που συνέβη είναι έγκλημα. Είτε από αμέλεια είτε επίτηδες, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι έγκλημα».

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι το αεροπλάνο δεν θα μπορούσε να καταρριφθεί από ρωσικά “φίλια πυρά” επειδή τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Ρωσίας διαθέτουν δικλείδες ασφαλείας που τα εμποδίσουν να επιτίθενται σε δικά τους αεροπλάνα.

Πρόσθεσε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας των ρωσικών αρχών θα δημοσιευθούν μέσα σε δύο με τρεις ημέρες, αλλά τα προκαταρκτικά αποτελέσματα δείχνουν ότι οι πύραυλοι που κατέρριψαν το αεροσκάφος ήταν αμερικανικοί ή γαλλικοί.

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση από τη Δ/νση Τροχαίας Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΤελετή παράδοσης –παραλαβής στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Δ/νση Κρήτης