Συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες στις 27-1-2024 στην περιοχή της Γλυφάδας, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 24 και 26 ετών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους από το Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας για ληστεία κατά συναυτουργία, βία κατά υπαλλήλων και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι από κοινού με συνεργό τους, προσέγγισαν με αυτοκίνητο κατάστημα τυχερών παιχνιδιών στη Γλυφάδα.

Έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες τύπου «full face» μπήκαν μέσα στο κατάστημα, με το συνεργό να περιμένει εντός του αυτοκινήτου προς υποστήριξη της επικείμενης διαφυγής τους.

Αφού ακινητοποίησαν την υπάλληλο υπό την απειλή όπλου, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

Αφιχθέντες αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. στο σημείο που έλαβε χώρα η ανωτέρω ληστεία, ακινητοποίησαν τους ανωτέρω κατά την προσπάθεια διαφυγής τους, οι οποίοι στην προσπάθεια να ματαιώσουν τη δέσμευση τους, τραυμάτισαν αστυνομικό στο δεξί χέρι.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι ρέπλικα και κατσαβίδι.

Ακόμη, εντοπίστηκε σε κοντινό σημείο εγκαταλελειμμένο το όχημα που χρησιμοποίησαν ως μέσο για την τέλεση της ληστείας, το οποίο ομοίως κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.