Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, 2 απάτες και 5 απόπειρες απάτης, που έγιναν το τελευταίο διάστημα σε Πιερία και Κοζάνη.

Για την υπόθεση συνελήφθη, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, στις 26 Ιανουαρίου 2024 στην Κατερίνη, ένας αλλοδαπός άνδρας, για τα αδικήματα της απάτης και εγκληματικής οργάνωσης.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο προαναφερόμενος άνδρας μαζί με τρεις τουλάχιστον ακόμη άγνωστους συνεργούς του, συνέστησαν εγκληματική οργάνωση, με διαρκή και δομημένη δράση, με σκοπό την εξαπάτηση ανυποψίαστων πολιτών και κυρίως ηλικιωμένων.

Τηλεφωνούσαν στα υποψήφια θύματα τους και ισχυρίζονταν ότι το παιδί τους έχει τραυματιστεί και ζητούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά δήθεν για να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση.

Μάλιστα για να γίνουν περισσότεροι πειστικοί, μέλος της οργάνωσης προσποιούνταν στο τηλέφωνο το παιδί τους, επιβεβαιώνοντας τον δήθεν τραυματισμό του και την άμεση ανάγκη να δώσουν τα χρήματα που ζητούσαν.

Με αυτό τον τρόπο κατάφεραν να εξαπατήσουν 2 ηλικιωμένους σε Πιερία και Κοζάνη και να τους αποσπάσουν χρήματα και κοσμήματα.

Συγκεκριμένα, πριν από 6 ημέρες εξαπάτησαν ηλικιωμένη γυναίκα στην Κατερίνη και την έπεισαν να αφήσει σε σημείο που της υπέδειξαν, το χρηματικό ποσό των 8.100 δολαρίων Η.Π.Α.25 χρυσές λίρες συνολικής αξίας 12.000 ευρώ, καθώς και κοσμήματα και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας 18.000 ευρώ, τα οποία στη συνέχεια παρέλαβε ο συλληφθείς.

Τον Νοέμβριο του 2023 εξαπάτησαν ηλικιωμένο άνδρα στην Κοζάνη και τον έπεισαν να απορρίψει από το μπαλκόνι της οικίας του το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ, το οποίο παρέλαβε ο συλληφθείς.

Επίσης στις 26 Ιανουαρίου 2024  μέσα σε λίγες ώρες προσπάθησαν να εξαπατήσουν ακόμα 5 άτομα στην πόλη της Κατερίνης, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να τους αποσπάσουν οτιδήποτε.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 175 ευρώ, 1 δολάριο Αμερικής και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

φωτογραφία αρχείου