Τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 29-1-2024, σκάφος της δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, ενημερώθηκε για την ύπαρξη λέμβου με ικανό αριθμό επιβαινόντων με κατεύθυνση προς τη θαλάσσια περιοχή “Παληού” της ν. Λέσβου.

Η λέμβος προσγειαλώθηκε στην ακτή με τους επιβαίνοντες να διαφεύγουν σε ορεινή περιοχή, ενώ λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν κατέστη δυνατή η προσέγγιση από βοηθητικό σκάφος της δύναμης FRONTEX.

Αμέσως, ενημερώθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου και τις πρωινές ώρες σήμερα, εντοπίστηκαν συνολικά πενήντα επτά (57) αλλοδαποί στην ορεινή περιοχή Παληού Λέσβου καθώς και δύο  ) σοροί πλησίον της ακτής από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Στο σημείο έσπευσαν στελέχη του Γρ. Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν το ΕΚΑΒ και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης.

Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν σε χώρο καραντίνας Κ.Υ.Τ. Καρά Τεπέ «ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ», ενώ οι δύο σοροί μεταφέρθηκαν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Κατά δήλωσή ενός εκ των διασωθέντων, ένας εκ των επιβαινόντων έπεσε στη θάλασσα όταν η λέμβος προσέκρουσε στην βραχώδη ακτή και έκτοτε αγνοείται.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

φωτογραφία αρχείου