Την Τετάρτη 31/1/20204, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Εταιρείας με την επωνυμία «ΡΕΑ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ – ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ – ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ – ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ – ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ Α.Ε.» Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εκπροσώπησε ο Υφυπουργός κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, παρουσία της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, κας. Δήμητρας Λυγούρα, ενώ το Διοικητικό Συμβούλιο του Μαιευτηρίου ΡΕΑ, εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Κυριάκος Μητσάκος – Μπαρμπαγιάννης και ο Αντιπρόεδρος κ. Αλέξανδρος Τζεφεράκος.

Όπως ανέφερε ο Υφυπουργός, κ. Νικολακόπουλος, πρόκειται για μία πολλή σημαντική μέρα, καθώς με το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με την Μαιευτική Κλινική ΡΕΑ, σε συνέχεια της πρωτοβουλίας που αναλήφθηκε και από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, η πολιτεία δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της απέναντι στις γυναίκες κρατούμενες, και εξασφαλίζει το δικαίωμά τους στην παροχή γυναικολογικών υπηρεσιών, αλλά και προληπτικών εξετάσεων. Πιο συγκεκριμένα, μέσω του μνημονίου συνεργασίας, εξειδικευμένη ομάδα ιατρών, θα μεταβεί στα Σωφρονιστικά Καταστήματα Κορυδαλλού ΙΙ και Γυναικών Ελεώνα Θήβας, και θα παράσχει στις κρατούμενες δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες, όπως Υπέρηχο μαστών, κολπικό υπέρηχο και test pap (Τεστ Παπανικολάου), γεγονός που εκ του αποτελέσματος, θα συμβάλλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κρατουμένων γυναικών, εντός των Καταστημάτων.

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά αλλά και ξεχωριστή τιμή, που επί των ημερών μας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προχωρούμε ως Υπουργείο, στην υπογραφή ενός τόσο σημαντικού μνημονίου συνεργασίας με την Μαιευτική Κλινική ΡΕΑ, θέτοντας τις βάσεις του στρατηγικού μας σχεδιασμού, για μία σύγχρονη Σωφρονιστική Πολιτική, με έντονο ανθρωποκεντρικό πρόσημο. Από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μου, έβαλα πολύ ψηλά τον πήχη ως προς την αναδιαμόρφωση του Σωφρονιστικού Χάρτη της χώρας, και παρεμβάσεις – δράσεις όπως και η σημερινή, μετά και τις ενέργειες που είχε κάνει η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, δείχνουν το ευαίσθητο πρόσωπο της Πολιτείας και αποδεικνύουν ότι για εμάς το αγαθό της υγείας είναι το ύψιστο αγαθό για κάθε άνθρωπο. Πλέον, όλες οι κρατούμενες στα Σωφρονιστικά Καταστήματα Κορυδαλλού ΙΙ και Γυναικών Ελεώνα Θήβας, θα μπορούν να απολαμβάνουν συγκεκριμένων ιατρικών υπηρεσιών και προληπτικού ελέγχου, από τους εξειδικευμένους ιατρούς, ενός υψηλού επιπέδου Θεραπευτηρίου, όπως το ΡΕΑ.  Στέλνουμε επιπλέον και ένα ακόμη ηχηρό μήνυμα προς όλες τις γυναίκες, ότι ο προληπτικός έλεγχος που μπορεί να οδηγήσει σε έγκαιρη διάγνωση, είναι το πλέον καθοριστικό βήμα για την αντιμετώπιση και την θεραπεία κάθε ασθένειας. Φεύγουμε από τα λόγια, και περνάμε στις πράξεις χωρίς διακρίσεις, για κάθε γυναίκα που έχει ανάγκη την βοήθειά μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός, κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος.