Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την καταστολή της εγκληματικότητας και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας ανηλίκων, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, στις 02.02.2023 οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές επιχειρήσεις, τμηματικά, από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου.

Η εξόρμηση κάλυψε όλο το φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων και περιλάμβανε ελέγχους σε άτομα, αυτοκίνητα και χώρους, έρευνες σε οικίες καθώς επίσης βεβαίωση παραβάσεων και συλλήψεις -κατασχέσεις σε συντρέχουσα περίπτωση.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων:

  • ελέγχθηκαν 348 άτομα καθώς και 1.249 οχήματα,
  • βεβαιώθηκαν 147 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας εκ των οποίων 24 μέθη και 13 λοιπές παραβάσεις εκ των οποίων οι 7 για αντικαπνιστική Νομοθεσία,
  • προσήχθησαν 23 άτομα,
  • συνελήφθησαν επτά άτομα, εκ των οποίων 4 άτομα για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών, 1 άτομο για παραβάσεις Νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων και 2 άτομα για ηχομέτρηση.

Κατασχέθηκαν, 84 φυσίγγια, 2 κυνηγετικά όπλα, μικροποσότητες κάνναβης, τρίφτης κάνναβης,  διάφορα τμήματα κυνηγετικού όπλου.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις που έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη διενέργεια στοχευμένων ελέγχων, όσο και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.