Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Αντώνιος Οικονόμου παρέστη την Δευτέρα 05 Φεβρουαρίου 2024, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, στην τελετή παράδοσης – παραλαβής τμημάτων (Blocks) της Ελληνικής Φρεγάτας BELHARRA (FDI) «ΦΟΡΜΙΩΝ».

Τα παραπάνω τμήματα κατασκευάσθηκαν  στα Ναυπηγεία Σαλαμίνας και θα μεταφερθούν στα ναυπηγεία της γαλλικής κατασκευάστριας εταιρείας «NAVAL GROUP» στο Λοριάν της Γαλλίας, προκειμένου να συνεχιστεί από εκεί η διαδικασία κατασκευής και ακολούθως η καθέλκυση της φρεγάτας, που θα ενταχθεί στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Ο κ. Οικονόμου απηύθυνε χαιρετισμό επισημαίνοντας την έμπρακτη στήριξη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας προς την ελληνική αμυντική και ναυπηγική βιομηχανία. Παράλληλα, έδωσε συγχαρητήρια στη διοίκηση και στους εργαζομένους των ναυπηγείων για την προσπάθειά τους στην επίτευξη των στόχων κατά την υλοποίηση του υπόψη εξοπλιστικού προγράμματος.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στα ναυπηγεία Σαλαμίνας και παρευρέθηκαν επίσης, ο δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γεώργιος Θ. Παναγόπουλος, η πρέσβειρα της Γαλλίας κα. Laurence Auerο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Πολυχρόνης Κουλούρης, ο αντιπρόεδρος της Naval Group κ. Stephan Fremont, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων κατασκευαστών αμυντικού υλικού κ. Τάσος Ροζολής, καθώς και εκπρόσωποι λοιπών φορέων.