Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί σήμερα Τετάρτη (7/2) ο 35χρονος YouTuber Hayate, ο οποίος διατηρούσε προφίλ σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης στην οποία μετέδιδε σε ζωντανή σύνδεση κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ατόμων με νοητική υστέρηση, με σκοπό το οικονομικό όφελος.

Η σύλληψη έγινε το μεσημέρι της Τρίτης (6/2), με την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων και σωματικής βλάβης αδύναμων ατόμων, με την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου περί εγκλημάτων με ρατσιστικά χαρακτηριστικά λόγω αναπηρίας.

Ο 35χρονος you Tuber συνελήφθη στις 6 Φεβρουαρίου 2024, σε περιοχή της Αττικής, για εμπορία ανθρώπων και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων, με την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου περί εγκλημάτων με ρατσιστικά χαρακτηριστικά λόγω αναπηρίας.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023, διατηρούσε προφίλ σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, στο οποίο μετέδιδε σε ζωντανή σύνδεση κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ατόμων με νοητική υστέρηση, με σκοπό το παράνομο οικονομικό του όφελος.

Σύμφωνα με το Mega, ο 35χρονος φαίνεται πως ήταν ο “εμπνευστής” του 42χρονου από το Κερατσίνι και μετά τη σύλληψή του, διέγραψε το κανάλι και όλα του τα βίντεο στο YouTube όπου υπήρχε υλικό με κακοποιήσεις ΑμεΑ.

Μάλιστα, άνοιξε νέο κανάλι στο TikTok, απ’ όπου κακοποιούσε άτομα με αναπηρία σε ζωντανή μετάδοση και οι συνδρομητές του, τού έδιναν χρήματα, για να συνεχίσει τις αποτρόπαιες πράξεις του.

Τα θύματα του YouTuber  περιγράφουν με τα πλέον μελανά χρώματα την κακοποίηση που υπέστησαν. Όπως αναφέρθηκε σε μαρτυρία στον ΑΝΤ1 «έδινε σε ανήλικα κορίτσια αλκοόλ και τα πήγαινε στο δωμάτιό του».