Δυστυχώς  οι κλέφτες έχουν επινοήσει διάφορα κόλπα για να μπορούν να ληστεύουν το υποψήφιο θύμα τους, πολλές φορές χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν βία. 

Ακολουθούν τα πιο συνηθισμένα κόλπα που χρησιμοποιούν για να πετύχουν το σκοπό τους:

Σας ζητούν δήθεν να κρατήσετε το μωρό τους για λίγο  

Ένας ξένος μπορεί να σας ζητήσει να κρατήσετε το μωρό του, αλλά αυτό ίσως να είναι ένα κόλπο για να κλέψει τα πράγματά σας.  Αφού ένας ξένος σας δώσει ένα μωρό, στη συνέχεια κάνει να φανεί ότι το μωρό μπορεί να πέσει και ενώ εσείς προσπαθείτε να βοηθήσετε, οι κλέβει τα πράγματά σας από την τσάντα ή την τσέπη σας.

Κόλπο που χρησιμοποιούν στο μετρό

Αυτό συνήθως συμβαίνει σε μέρος με πολύ κόσμο, όπως στις δημόσιες συγκοινωνίες. Οι κλέφτες μπορούν να κλέψουν κάτι από την τσέπη σας χωρίς καν να το καταλάβετε.

Χρησιμοποιούν 2 δάχτυλα σε σχήμα V για να μπουν στην τσέπη. Στη συνέχεια, χτυπούν το γόνατο ή το πίσω μέρος του ατόμου που ληστεύουν. Αυτό αποτελεί μια εκτροπή, για να μην παρατηρήσετε ότι βγάζουν ένα πορτοφόλι ή άλλα πράγματα προσωπικά σας αντικείμενα.

Το κόλπο με το χαρτί

Αν και αυτό το κόλπο είναι παλιό, ακόμα και στις μέρες μας συμβαίνει αρκετά συχνά. Για παράδειγμα εσείς μπορεί να κάθεστε σε κάποιο εστιατόριο και να πλησιάσει το τραπέζι σας ένας άγνωστος σε εσάς, κρατώντας ένα χαρτί στο οποίο γράφει ότι είναι ανάπηρος και χρειάζεται χρήματος. Χωρίς να το αντιληφθείτε θα πάρει πίσω το χαρτί και ό,τι προσωπικό σας αντικείμενο έχετε ακουμπήσει επάνω στο τραπέζι, όπως για παράδειγμα το κινητό ή το πορτοφόλι σας.

Η δήθεν βοήθεια στο σούπερ μάρκετ

Ένας ξένος μπορεί να σας πλησιάσει στο σούπερ μάρκετ για να ζητήσει βοήθεια προκειμένου να βρει ένα συγκεκριμένο προϊόν. Ενώ εσείς δείχνετε προθυμία να τον βοηθήσετε, η τσάντα ή το σακάκι σας μένει στο καλάθι αγορών με αποτέλεσμα ότι υπάρχει μέσα σε αυτό να κάνει “φτερά”.

Το κόλπο με τις  selfie 

Υπάρχει περίπτωση να έχετε πάει διακοπές σε κάποιο μέρος και να βρεθείτε σε συνωστισμό. Ξαφνικά ίσως βρεθείτε από το πουθενά ανάμεσα σε μια ομάδα ανθρώπων που με το κινητό βγάζει selfie. Θα μπορούσαν να είναι κλέφτες που προσπαθούν να προκαλέσουν  συνωστισμό έτσι ώστε να σας κλέψουν πορτοφόλια και τσάντες.

Φωνάζουν “κλέφτης” για να σας κλέψουν

Αυτό συμβαίνει συνήθως σε μέρος με πολύ κόσμο και πάντα αποτελείται από ομάδα επίδοξων κλεφτών. Ένα μέλος της ομάδας φωνάζει  “κλέφτης” κι εσείς ενστικωτδώς θα αρχίσετε να ελέγχετε την τσάντα ή τις τσέπες σας. Με αυτό τον τρόπο, οι πραγματικοί κλέφτες ανακαλύπτουν πού έχετε τα πολύτιμα αντικείμενά σας κι ενώ εσείς θα ψάχνετε, εκείνοι έχουν τον τρόπο να τα …εξαφανίσουν ως δια μαγείας.

Προσοχή λοιπόν σε όλα τα παραπάνω γιατί δυστυχώς οι εποχές έχουν αλλάξει και πλέον οι κλοπές αποτελούν μέρος της καθημερινότητας!