Συνελήφθησαν προχθές (19-02-2024) το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή της Λιβαδειάς, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Λιβαδειάς, στο πλαίσιο αναζητήσεων τους, τέσσερα άτομα και συγκεκριμένα ένας άνδρας και τρεις γυναίκες, οι οποίοι κατηγορούνται για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Από την αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω κινούμενοι με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, είχαν ενωθεί σε ομάδα με σκοπό την αφαίρεση εμπορευμάτων, κυρίως από καταστήματα σούπερ μάρκετ σε περιοχές της Λιβαδειάς και των Θηβών Βοιωτίας.

Συνολικά το χρονικό διάστημα μεταξύ 17 έως 19-02-2024, οι συλληφθέντες εμπλέκονται σε τέσσερις κλοπές (εκ των οποίων η μία σε περίπτερο) και τρεις απόπειρες κλοπής, με την λεία που είχαν αποκομίσει να περιλαμβάνει τρόφιμα, ενδύματα, καπνικά προϊόντα, βρεφικά και καθαριστικά είδη κ.τ.λ., η αξία των οποίων υπερβαίνει τα  3.000  ευρώ.

Κατά τη στιγμή του εντοπισμού και της σύλληψης τους, διενεργήθηκε έλεγχος στο όχημα που επέβαιναν, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος των αφαιρεθέντων εμπορευμάτων, τα οποία αποδόθηκαν νομότυπα σε νόμιμους αντιπροσώπους των επιχειρήσεων.

Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε ο άντρας που οδηγούσε το εν λόγω όχημα, το οποίο ομοίως κατασχέθηκε ως μέσο διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητας τους, στερούταν της απαιτούμενης άδειας ικανότητας οδηγήσεως από την αρμόδια Αρχή.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λιβαδειάς.