Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη, πραγματοποίησε χθες, Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024, επίσκεψη στην 115 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, στο Ακρωτήρι Σούδας, όπου τον υποδέχθηκαν ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης και ο Διοικητής της 115ΠΜ Σμήναρχος Χρήστος Γρηγορούδης.

Παρόντες επίσης ήταν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης και οι Βουλευτές Χανίων Σέβη Βολουδάκη και Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.

Ακολούθως ο κ.Δενδιας  μετέβη στην 340 Μοίρα της 115 ΠΜ όπου ενημερώθηκε σχετικά με την αποστολή και τον υψηλό βαθμό αποτελεσματικότητας και ετοιμότητας του προσωπικού, για την ανάληψη και επιτυχή διεξαγωγή αεροπορικών επιχειρήσεων οποτεδήποτε απαιτηθεί και σύμφωνα με τα ισχύοντα σχέδια.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός πραγματοποίησε πτήση πάνω από το Αιγαίο, σε σχηματισμό F-16 Viper της 340 Μοίρας, μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη και τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Δημοσθένη Γρηγοριάδη.